Món Esport
Laporta no descarta incorporar Benedito al seu equip
  • CA

Aquest dilluns l’escenari electoral del Barça s’ha esclarit. Joan Laporta ha presentat la seva precandidatura als comicis del Camp Nou i Juan Rosell ha descartat fer el pas. Amb aquests dos moviments, la llista de socis culers que volen lluitar per arribar a la presidència del club blaugrana sembla definitiva, encara que evidentment no es podrà descartar res fins al final. Està integrada, ara per ara, per nou aspirants: el mateix Laporta, Agustí Benedito, Víctor Font, Jordi Farré, Lluís Fernàndez Alà, Pere Riera, Xavi Vilajoana, Emili Rousaud i Toni Freixa.

Les eleccions a la presidència del Barça que se celebraran el pròxim 24 de gener del 2021 seran, pel context esportiu, econòmic, social i institucional que les envolten, unes de les més importants d’una entitat que aquest diumenge passat va fer 121 anys d’història. També seran, molt probablement, un dels comicis amb més diversificació del vot. A l’espera de saber quins seran els precandidats que aconseguiran superar el tall de 2.257 signatures, la realitat és que els socis tindran moltes opcions entre les quals escollir. I, en aquest context, l’opció de forjar aliances entre els aspirants a ocupar la zona noble del Camp Nou pren cada vegada més força.

En l’acte que s’ha celebrat aquest dilluns a l’Hospital de Sant Pau, Laporta ha exposat que “no veig massa factible pactar amb una persona que ja hagi manifestat la seva voluntat de presentar-se a les eleccions”. No obstant això, quan ha estat preguntat per la possibilitat d’unir forces amb Agustí Benedito, una opció que diversos entorns del barcelonisme han posat sobre la taula les últimes setmanes, la postura de l’expresident blaugrana ha variat lleugerament. “La nostra precandidatura no ha ocupat els 21 llocs possibles per si es produís una situació com aquesta”, ha contestat. “A més, també tinc persones que estan en llista d’espera, a les quals els fa il·lusió acompanyar-nos i reuneixen els requisits adequats per fer-ho”, ha afegit sense abandonar la prudència habitual a l’hora d’analitzar aquestes casuístiques.

D’aquesta forma, Laporta no ha tancat la porta a incorporar al seu projecte una persona coneguda per la massa social culer, amb un grup de votants fidel que oscil·la entre els 8.044 vots que va rebre el 2010 i els 3.386 del 2015, les dues eleccions en què s’ha presentat. Benedito ja ha decidit que vol tornar a lluitar a la presidència de Barça, però no sortirà en escena fins que la comissió gestora de Carles Tusquets convoqui oficialment les eleccions, quelcom que es produirà el 16 de desembre. Serà llavors quan caldrà veure si els dos precandidats decideixen arribar a un acord per sumar forces o, d’altra banda, córrer la cursa pel seu compte.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: Perot a novembre 30, 2020 | 23:18
    Perot novembre 30, 2020 | 23:18
    Suite a l'Hotel Arts pagant la Visa Barça, brasileres, Alcohol, Deco, Ronaldonho i alguna cosa més. Els varen fer fora pels escàndols i altres inexplicables fets que val més no descriure.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa