Món Esport
Laporta detalla un suborn de Rosell al representant de Touré Yaya el 2010

El Joan Laporta més extrovertit va ser el protagonista del programa número 100 de La Sotana, un espai radiofònic satíric d’esport, “és a dir, de futbol, és a dir, del Barça, és a dir, de Messi”, tal i com pregonen els seus editors des dels micròfons de SERCat. A banda d’admetre una picabaralla amb el secretari de la junta directiva actual, Jordi Calsamiglia, de confirmar una comissió de 10 milions d’euros a repartir entre Sandro Rosell i ell mateix si el club accedia a vendre Ronaldinho al Chelsea (l’any 2005) o de negar l’espionatge durant el seu mandat, Laporta va explicar -amb tot luxe de detalls- una operació que va fer capgirar bona part dels comptes durant el seu últim any de mandat.

L’expresident va posar llum en la venda de Touré Yaya al Manchester City, una diligència que va començar l’hivern del 2009 després del Mundial de clubs d’Abu Dhabi. Segons Laporta, “Touré em va demanar vendre’l perquè no jugava de titular i volia jugar”. Guardiola va requerir a l’aleshores president que intentés convèncer l’ivorià perquè finalitzés la temporada, una petició que Laporta va aconseguir dur a terme, amb la condició de deixar-lo marxar el juny del 2010.

 

“El teníem venut al Manchester City per 32 milions d’euros, però aleshores el seu representant, Dimitri Seluk, ve al meu despatx a principis de juny i em demana un milió d’euros més per no vendre’l més enllà de l’1 de juliol. Aquests que han entrat m’ofereixen un milió més, em diu”, va manifestar Laporta. La junta entrant va pactar amb Seluk un milió d’euros addicional si traspassava el jugador un cop tancat l’exercici econòmic de Laporta. Per tant, els beneficis passaven directament a l’exercici de Rosell i perjudicaven el de l’advocat.

“Jo no li podia oferir un milió d’euros. Del Barça no els podia pagar i de la meva butxaca no els podia posar”, va insistir. A més, Laporta va reiterar l’acord de 32 milions d’euros amb el Manchester City, un preu que finalment va acabar essent de 30 milions. “Aquests dos milions d’euros van haver d’anar a algun lloc”, va fer constar.

 

“Eren 32 milions d’impacte als nostres comptes”, va expressar l’expresident al programa. Fins i tot, va detallar que, “de la venda del jugador, tot el que superés els 25 milions d’euros, també se n’enduia una part”.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa