Món Esport
Laporta: “El Barça viu el pitjor moment de la seva història”
  • CA

Joan Laporta lluirà la seva imatge més conciliadora de cara a les eleccions a la presidència del Barça. Ho va deixar clar aquest dilluns, quan va anunciar la seva precandidatura, i ho ha tornat a fer uns dies després en una entrevista a Catalunya Ràdio. L’exmàxim mandatari blaugrana ha donat continuïtat al to amable i tranquil que va exhibir en la seva primera posada en escena, ha insistit que no basarà la seva proposta en la rancúnia i no ha volgut ni sentir a parlar de retrovisors. “En aquests moments, el club està molt tocat econòmicament. En el pitjor moment de la seva història. A la mala gestió de Bartomeu se li ha afegit una pandèmia. Tenim propostes per generar nous ingressos, fer una reestructuració… Mirar enrere no m’ajudarà gens. Si guanyo, em trobaré amb el que em trobaré. No vull presidir amb retrets. Gestionaré totes les energies a retornar el Barça a la primera línia esportiva, econòmica i social”, ha declarat.

“Soc el mateix, però ara tinc 18 anys més. El temps sempre et porta a la moderació i la relativització. Tinc un molt bon equip que em dona seguretat i confiança. Em demanen que sigui tal com soc, però el club es troba en un moment complicat i delicat i vull centrar-me en el fet que tothom sigui conscient que cal capgirar societat”, ha afegit. Laporta, alegre i desimbolt, tampoc ha volgut considerar com a rivals la resta de presidenciables: “Tots els precandidats volen presidir el Barça i cal respectar-los. A tots els que passin el tall de signatures no els veuré com a rivals. Em centraré a explicar el meu projecte. Als adversaris els desitjo sort. Espero que guanyi el millor i que aquest sigui jo”. A més, també ha confessat que manté una bona relació amb Sandro Rosell. “Parlem del Barça i de la vida. En Sandro ha viscut moments injustos. No parlem com a expresidents. Som dues persones amb caràcter explosiu, però hem revertit una situació que no s’hauria d’haver produït mai. Quan parlo d’unir el barcelonisme confio que tothom vagi en la mateixa direcció. El temps ens va portar davant d’una situació límit. Li vaig trucar per donar-li suport, vam trencar el gel i ara parlem de tot”.

Evidentment, l’expresident culer també ha analitzat el cas Messi, encara que no s’ha mullat excessivament. “Parlo amb en Leo de tant en tant. Tinc contacte personal amb ell. Ens respectem mútuament, però no hem parlat de la renovació. No tinc l’autoritat de fer-li cap proposta. Ell sempre m’ha dit que tot el que li he promès ho he fet realitat. I per poder continuar-ho fent he de poder prendre decisions”, ha expressat. Malgrat les declaracions incendiàries de Neymar Jr, ell no perd la paciència ni la prudència. “Espero que ens esperi i que si té ofertes, s’esperi a saber qui serà el nou president. En Leo ha madurat molt i no cal que li digui res. Ell sap perfectament on i és i el que ha de fer. Vull que es quedi al Barça i la meva intenció és que, si guanyo les eleccions, avaluï la meva proposta i que entre tots decidim què és el millor pel club i per ell. El binomi Barça-Leo ha de ser una història bonica”, ha reblat. Tampoc ha valorat l’opció de repatriar el brasiler, ja que “tinc coses a dir, però no ho faré per no desestabilitzar l’equip, que es troba en plena competició i no agrairà que fem especulacions”.

Confiança en Koeman, reestructuració de l’Espai Barça i optimisme

D’altra banda, Laporta ha posat sobre la taula que la continuïtat de l’argentí és molt important en l’aspecte financer. “És molt important que en Leo continuï esportivament, ja que tothom voldria tenir-lo al seu equip, però també és transcendental que es quedi per l’àmbit econòmic. Parlem molt del que costa, però no tant del que genera”. Sigui com sigui, i en resum, “el Barça no s’acabarà en cas que marxi en Leo, però jo crec que és molt millor que es quedi. No serà fàcil convèncer-lo, i menys en la situació en què ens trobem ara. Crec que no serà només una qüestió de diners”. En la mateixa línia, revertir el context de precarietat econòmica que envolta l’entitat serà clau per poder fer incorporacions esperançadores. “Retornarem l’alegria al barcelonisme i enviarem un missatge a la resta del món per deixar clar que hem de tornar. Els bons jugadors tornaran a tenir la il·lusió d’imaginar-se jugant al Barça”, ha opinat al respecte. A la banqueta, excepte sorpresa majúscula, no té previst fer cap modificació: “Koeman té marge i contracte en vigor. És una llegenda del Barça. Tots els que vam anar a Wembley no l’oblidarem mai. S’està sortint bé d’una situació complicada”.

En l’aspecte purament econòmic, el líder d’Estimem el Barça no s’espera “més sorpreses de les normals en aquests casos”. “La situació és delicada. La junta sortint va dir que enguany ingressarem 791 milions d’euros, però nosaltres hem fet una projecció de 660 milions. El meu pla de xoc consisteix a treballar, treballar i treballar. Farem un monogràfic d’aquest per detallar les nostres propostes als socis durant la campanya electoral. Hi ha diversos actius que volem potenciar. Ens hem d’arremangar, anar pel món a explicar el Barça i que els inversors i patrocinadors tornin a confiar en el club”, ha dit un Laporta que no creu que l’Espai Barça s’hagi de paralitzar, però sí reestructurar, encara que “abans de fer suposicions necessito saber com és el contracte amb Goldman Sachs”.

“No tornaria a fer totes les coses que podria haver fet millor. En la qüestió esportiva vam perdre moltes decisions encertades, però també ens vam equivocar. Econòmicament ens en vam sortir molt bé i ho va corroborar una sentència judicial. Socialment, estic molt orgullós d’haver col·locat Unicef a la samarreta i de tot el que va representar. Sé que vaig fer coses que no estaven bé, però jo soc una persona optimista i m’agrada recordar les coses bones. És el repte més important de la meva vida. Vull fugir de catastrofismes, ser humil, generós i valent i revertir aquesta situació. M’estimo el Barça, la seva gent, la Masia. Estimo el club. Tinc la confiança i la convicció i gestionarem prou bé la situació per capgirar-la. No ens fan por els canvis. Estem molt mentalitzats i tenim clar què hem de fer. Estic molt convençut que ho puc fer perquè ja ho he fet”, ha sentenciat.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a desembre 03, 2020 | 15:31
    Ramon desembre 03, 2020 | 15:31
    Koeman no em cau malament però la confiança en Koeman no té gaire fonament. Passar la fase de grups no té cap mèrit (i menys quan el grup és el que ens ha tocat: i a sobre quan anem a Torí, la Juve no té Cristiano). L'inici de Lliga és el pitjor des de Gaspart. I l'historial del propi Koeman com entrenador tampoc no convida a cap optimisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa