Món Esport
Lamela rebutja l’oferiment de 400.000 euros de Rosell per sortir de la presó
  • CA

Sandro Rosell ha posat 400.000 euros sobre la taula de la jutgessa Carmen Lamela per aconseguir la llibertat provisional, després de superar el mig any tancat a la presó de Soto del Real acusat de blanqueig de capitals i de pertinença a organització criminal per, presumptament, haver-se lucrat il·lícitament dels drets de 25 partits de la selecció del Brasil. Segons detalla l’auto, al qual ha tingut accés El Món, la jutgessa especifica l’oferiment de la defensa de l’expresident del Barça, però “no puc més que considerar que el senyor Rosell ha de romandre en situació de presó, sense que aquesta sigui eludible a través de la prestació d’una fiança”. A més, Lamela reitera que “si la sala hagués considerat la possibilitat que el senyor Rosell quedés en llibertat a través del pagament d’una fiança, així ho hagués acordat fixant l’import que hagués estimat adequat per garantir la seva disponibilitat davant aquest jutjat o tribunal que conegués la causa, un fet que, evidentment, no ha realitzat”.

En les darreres compareixences davant els mitjans de comunicació i en els escrits de petició presentats davant la jutgessa Lamela, la defensa de Sandro Rosell ha al·legat una situació econòmica delicada, una argumentació que la mateixa magistrada s’ha encarregat de subratllar com a qüestionable, tenint en compte l’oferiment realitzat per abandonar la presó: “No pot compartir-se l’afirmació que efectua el recorrent en el sentit que atravessa una precària situació econòmica, afirmació que reitera en cada un dels escrits que presenta i al qual s’ha donat resposta en resolucions dictades per aquesta instructora. A més, la precarietat al·legada no concilia amb la quantitat de 400.000 euros que ofereix com a fiança.”

“Una gran fortuna a l’estranger”

 

L’auto de Carmen Lamela també vol posar de manifest la facilitat de Sandro Rosell de mantenir una vida normal fora del territori espanyol tot i l’embargament dels seus béns i comptes corrents a l’Estat. Segons la jutgessa, la principal activitat empresarial de l’expresident del Barça, “i font d’ingressos, es troba fora d’Espanya, viatjant a l’estranger amb regularitat i per períodes de temps perllongats. […] La investigació ha posat de manifest la facilitat del sr Rosell per viatjar i viure temporalment en diversos llocs del món, posseïnt una gran fortuna i, allò que és més important, comptes, béns i negocis fora d’Espanya que lògicament li facilitarien la sortida de territori espanyol i la subsistència en d’altres països”.

 

3,5 milons d’euros anuals de Qatar

 

De l’auto escrit per la jutgessa Lamela també se’n desprenen noves dades que fan referència als acords empresarials de Rosell amb l’emirat de Qatar. Després que l’exmàxim dirigent del Barça aparegués en l’Informe García com un dels responsables de l’elecció del Mundial de Qatar 2022, l’Audiència Nacional afirma ara que l’empresari barceloní va signar un contracte de cinc anys, del 2017 al 2022, a raó de 3,5 milions d’euros anuals, per “desenvolupar el projecte Aspire que fins aleshores venia realitzant l’empresa BSM”, empresa de la qual Rosell va afirmar haver-se’n desprès mesos més tard d’haver assolit la presidència del Barça el 2010 i que la mateixa investigació ha assegurat que segueix vinculada amb l’empresonat a través d’un testaferro. Aquest nou contracte va ser segellat amb una societat oberta a Hong Kong el 10 de gener del 2017 i anomenada One of Ours Limited. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa