Dani Alves, un dels millors laterals drets de la història del Barça, va brillar ahir a l’ala dreta de la Juventus. La marxa del brasiler és, de ben segur, una de les pitjors notícies esportives pel Barça als darrers anys. “Va ser una hòstia amb classe”, va dir Alves sobre la seva sortida al diari ABC. “Ja no tenia la confiança del club, m’assenyalaven, deien que Dani ha de sortir”, va dir fa pocs dies a una altra entrevista a la UEFA. 

I és del tot cert. El Barça volia prescindir de Dani Alves anys abans que el jugador brasiler sortís a cost zero i per la porta del darrere. La directiva del club només va oferir la renovació al de la canarinha, jugador indispensable a l’esquema de Luis Enrique, quan va veure’s sense cap altra opció per culpa de la sanció imposada per la FIFA. 

Alves va renovar aleshores per tres anys, tot i el menyspreu del club, amb una fórmula complexa. El brasiler va guardar-se un as a la màniga: podia desvincular-se del club a final de cada temporada a cost zero i signar per qualsevol altre equip. 

Aquest dimarts, Alves va tornar a demostrar ser una bèstia competitiva, aturant Neymar i brillant amb la samarreta de la Vecchia Signora. Alves va fer 25 passades bones, només una de dolenta, demostrant que és una gran bossa d’oxigen a l’hora de treure la pilota jugada, i va recuperar set pilotes, essent el màxim recuperador del conjunt italià juntament amb Pjanic. Només Umtiti (9 pilotes recuperades) va superar-lo. 

Ara és l’afició bianconera qui gaudeix del millor lateral del món. És una de les grans incorporacions del futbol modern: 0 euros per un dels grans laterals de la història. Els seus estirabots, el seu caràcter indomable, la rebel·lia d’un brasiler alegre i les excentricitats a les xarxes socials van provocar que l’afició no el valorés pel seu rendiment.

El club no el va reconèixer professionalment i va preferir (la secretaria tècnica sabrà els motius) apostar per Aleix Vidal i Sergi Roberto. Alves, aquest dimarts, va culminar la seva venjança, demostrant a aquells que no el van valorar quan calia que segueix essent una bèstia competitiva. Dani Alves continua sent el millor lateral dret del món. La del Juventus Stadium sí que va ser “una hòstia amb classe”. 
 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa