Alexander Ceferin ha estat contundent: “No cedirem al xantatge de la Superlliga europea.” El president del màxim organisme del futbol continental, la UEFA, ha reiterat la intenció de l’ens futbolístic de transformar la Lliga de Campions per fer-la més atractiva per als clubs i afeccionats, però ha assegurat que, de cap manera, permetrà la creació d’una Superlliga amb els grans equips del vell continent.

Ceferin ha deixat clara la intenció de la UEFA durant el 41è Congrés Ordinari que té lloc, des d’aquest dimecres al matí, a la ciutat de Hèlsinki, a Finlàndia. La propera temporada, la Champions League disposarà de més places d’accés directe a la competició procedents de les grans lligues, com la Serie A italiana, que recupera un lloc al màxim torneig de clubs europeu. Des del 2012, el calcio ha aportat tres equips a la Lliga de Campions. Ara, en seran quatre.

 

En aquest sentit, el president de la UEFA ha assegurat que l’ens “no crearà una lliga tancada pels clubs d’elit. En poques paraules, els diners no ho són tot i la piràmide del futbol seguirà existint i serà respectada”. I ha seguit insistint: “No cedirem al xantatge d’aquells que es creuen que poden manipular les lligues petites. Per què hem de tenir por de dir-los que mai ho acceptarem?”

La Superlliga europea és una idea que treballen diversos grans clubs des de la creació del G-14, un grup format pels equips més poderosos d’Europa que es va transformar, el 2008 i amb la participació activa de l’expresident del Barça Joan Laporta, en l’European Club Association (ECA), ens reconegut per la UEFA. L’ECA ha participat en la remodelació de la Lliga de Campions que es posarà en funcionament durant el trienni 2018-2021, encara que no descarta la futura creació de la Superlliga.Nou comentari

Comparteix