La caiguda de Messi, dissabte de la setmana passada, contra el Sevilla, va emmudir de ple tot el Camp Nou. Poc importava que el conjunt blaugrana anés guanyant 2-0 contra l’aleshores encara líder de la Lliga. La salut de l’astre argentí importa més que el que dicta la classificació, a ulls dels aficionats culers. El temor estava fonamentat: restaven més d’una hora de partit contra el Sevilla i dos partits d’alta exigència contra Inter i Madrid, tots ells al Camp Nou. Sense Messi, el col·lectiu estava obligat a donar un pas endavant. 

 

Una setmana després, la baixa de l’argentí ha trobat resposta en forma de reacció de diverses peces que s’han reivindicat. El primer d’ells, Luis Suárez. L’uruguaià va firmar el gol de la tranquil·litat contra el Sevilla, ja sense Messi; va assistir Rafinha contra l’Inter i, per arrodonir una setmana rodona, ha sentenciat el Madrid amb tres gols més. Tot plegat, només cinc dies després de ser pare per tercer cop. El primer gol l’ha dedicat al nounat, Lautaro.

 

Criticat per la falta d’encert en el tram final, Suárez sembla haver recuperat l’encert de cara a porteria que l’havia caracteritzat les anteriors temporades. L’olfacte, però, mai es perd, i en any de Mundial és habitual que alguns jugadors, com ell, tardin una mica més a trobar un estat de forma òptim. El davanter ha liderat l’atac d’un Barça que, des de la lesió de Messi, ha anotat 9 gols en poc més de dos partits i mig. Uns registres que parlen per si mateixos. 

 

De Rafinha a Valverde

 

Suárez, però, no ha estat l’únic en reivindicar-se. Dembélé va actuar de revulsiu contra el Sevilla i, tot i quedar-se sense jugar davant l’Inter, ha tornat a estar decisiu entront el Madrid amb una assistència. Rakitic, més enllà de l’habitual feina fosca, va anotar el quart davant dels andalusos. Arthur sembla cada cop més consolidat al mig del camp al costat del croat i de Busquets. Rafinha ha ocupat amb gran encert el lloc de Messi, dimecres obrint la llauna davant l’Inter i contra el Madrid, col·laborant en la pressió malgrat quedar-se sense marcar.

 

Sí que ho ha fet un Coutinho que va topar amb el pal entre setmana, però que no ha perdonat al minut 11 contra el conjunt blanc. Sergi Roberto també ha resultat providencial, assistint Suárez al Clàssic en fins a dues ocasions. I podria haver sumat una passada de gol més si Courtois no atura una volea de l’uruguaià al minut 89. També Alba, castigat per Luis Enrique, ha tornat a demostrar amb una assistència i nombroses desmarcades, que la no convocatòria per la selecció espanyola no es deu a motius esportius. El colofó a la setmana del col·lectiu l’ha posat Arturo Vidal, que va respondre als seus anhels de protagonisme ajudant a la pressió contra l’Inter i firmant un històric cinquè gol contra el Reial Madrid. 

 

I si el col·lectiu ha respost, també ho ha fet Ernesto Valverde, que ha sabut trobar solucions a la plantilla per fer notar el menys possible la seva absència. L’aposta per Rafinha en el lloc de Messi, en detriment de peces com Dembélé o Malcom li ha donat resultat. També els canvis fets durant el clàssic: Semedo per Rafinha, Dembélé per Coutinho i Arturo Vidal per Arthur. De passar a ser dominat pel Madrid, els canvis van permetre al Barça sentenciar. Valverde també ha aprovat amb nota la setmana sense Messi. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa