Món Esport
La sanció a Sergi Roberto és parcial i arbitrària
  • CA

Mateixa agressió, mateixa acta, mateix àrbitre i una sanció abusivament diferent. Clama el cel. El Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol aplica dues doctrines en dues accions exactament iguals en només una setmana de diferència. El diumenge 29 d’abril, ara fa deu dies, l’àrbitre Hernández Hernández va expulsar el lateral del Getafe, Damián Suárez, per un cop a la cara de Christian Stuani, del Girona. Penal i vermella. En l’acta, el col·legiat canari ho deixava clar: “Golpear a un adversario con el brazo en la cabeza con uso de fuerza excesiva, no estando el balón a distancia de ser jugado.”

Una setmana més tard, aquest diumenge al Camp Nou, el mateix àrbitre va expulsar Sergi Roberto per un cop sobre el lateral brasiler del Reial Madrid, Marcelo. En l’acta, no hi ha dubtes: “Golpear a un adversario con el brazo en la cabeza con uso de fuerza excesiva, no estando el balón a distancia de ser jugado.”

 

Per al Comitè de Competició, però, els colors de la samarreta són importants. Tot i tenir el mateix redactat, i tractar-se del mateix àrbitre, la sanció és diferent. Una decisió absolutament arbitrària. Un partit per a Damián Suárez, quatre per a Sergi Roberto.

Aplicació parcial del Codi Disciplinari

 

El Comitè de Competició considera que les agressions de Damián i Roberto són diferents. Al jugador del Getafe, l’ens sancionador aprecia que l’acció és “un lance del juego” i decideix aplicar l’article 123 del Codi Disciplinari de la RFEF, que penalitza la violència en el joc i que contempla un càstig d’un a tres partits. Però al futbolista del Barça, per una situació idèntica, el Comitè li aplica l’article 98.1 corresponent a l’apartat ‘agressions’ i que reconeix sancions de quatre a dotze partits.

 

El president, anticatalanista

 

El Barça ha demanat, en reiterades ocasions, la dimissió de Francisco Rubio, president del Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol. Ho ha fet per les constants faltes de respecte a Catalunya i a la seva població emeses pel dirigent a través de les seves xarxes socials particulars. El dia 1 d’octubre, Rubio va escriure això al seu Facebook: “No hay mal que por bien no venga. Gracias al referéndum ilegal, algunos ya saben lo que es un colegio […] ya solo queda que sepan qué es gel, el champú, la democracia y el respeto a la ley.”

 

Dies després, coincidint amb el processament del Major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, el president del Comitè va tornar a fer de les seves: “¿Y si Trapero se compra un pasaporte catalán en la misma tienda que les ha vendido las urnas a sus jefes para la performance del referéndum?”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa