La samarreta blanca amb la creu de Sant Jordi que el Barça ha rebutjat
Montatge de la samarreta que Nike va dissenyar, però el Barça va rebutjar. | MUNDO DEPORTIVO

La constant evolució dels clubs esportius cap a la denominació de marques fa que, constantment, les empreses dissenyadores de les samarretes dels equips busquin innovar més i fer més experiments. Els directius de les entitats acostumen a cedir quan veuen que aquests invents es poden traduir en més ingressos, i els fets que el Barça vestís franges horitzontals la temporada 2015/16 i acceptés el disseny de quadres que Nike li va plantejar per al curs 2019/20 ho demostren amb claredat.

 

L’última proposta de Nike, però, no ha agradat a les oficines del Camp Nou. Segons Mundo Deportivo, l’empresa americana va pensar que la segona samarreta de la temporada 2020/21, la darrera del mandat de Josep Maria Bartomeu, podia ser blanca, tenir la creu de Sant Jordi i dues franges de color blau i grana als extrems de les mànigues i als laterals dels pantalons, també blancs. La resposta culer ha estat clara: el blanc no entra en els plans del Barça. Equipació vetada. La polèmica amb la samarreta dissenyada per Kappa l’any 1992 ja va deixar clar que aquest color no està ben rebut per l’afecció blaugrana.

 

La proposta de Nike, sempre segons el mateix mitjà, incloïa la possibilitat de tenyir de vermell els pantalons en funció de les necessitats, es basava en el fet que en l’escut del Barça ja apareixen el color blanc i la creu de Sant Jordi i seguia la línia d’equipacions basades en la vinculació del club amb la ciutat de Barcelona. La junta directiva de Bartomeu, però, ha preferit no arriscar-se, i més tenint en compte que un pas en fals en aquest aspecte podria tenir conseqüències negatives en la candidatura continuista de cara a les eleccions previstes per al 2021.Nou comentari