La política impacta a la Lliga: crida per defensar la unitat d’Espanya contra el Barça

Els ultres de l'Atlètic de Madrid organitzen una manifestació a l'interior del Wanda Metropolitano en la visita dels blaugrana, aquest dissabte al vespre

El d’aquest dissabte és molt més que un partit de futbol. Tot i la insistència dels dirigents de l’Atlètic de Madrid i de l’entrenador Diego Pablo Simeone a fer de l’enfrontament davant el Barça un simple duel futbolístic, bona part de l’afició matalassera encara l’aterratge del Barça al Wanda Metropolitano com un cara a cara entre la unitat d’Espanya i l’independentisme català. La situació política està deixant, en les darreres setmanes, el futbol en un segon pla. Ni els més fanàtics d’aquest esport poden evitar la desconnexió envers els fets que envolten Catalunya i Espanya i es fa difícil desvincular l’activitat esportiva, sobretot la que congrega les masses als estadis i davant el televisor, de les reivindicacions socials als carrers.

Aquella expressió que diu que no s’ha de barrejar esport i política es demostra, dia rere dia, que no és res més que una fal·làcia. El Barça sempre ha fet política, sobretot en la defensa dels drets bàsics i fonamentals dels ciutadans, però sembla ser que a bona part de l’Estat espanyol els agafa per sorpresa. Als blaugrana, sense haver-se posicionat mai a nivell ideològic, se’ls percep com un club independentista. Una entitat que treballa per la divisió entre Catalunya i Espanya i que fomenta el separatisme. Sembla que a diversos sectors se’ls fa difícil diferenciar entre la defensa del dret a decidir i la independència o entre la democràcia i la secessió.

 

En el darrer partit al Santiago Bernabéu davant l’Espanyol -precisament el dia 1 d’octubre-, l’afició del Reial Madrid ja es va manifestar per la unitat d’Espanya i va omplir el feu blanc de banderes espanyoles contra l’independentisme i contra el referèndum d’autodeterminació que s’acabava de celebrar als carrers de Catalunya tot i les dificultats provocades per les càrregues policials i els 900 ferits que aquesta repressió va provocar.

Aquest dissabte, la visita del Barça al Wanda Metropolitano ja s’ha convertit en quelcom més que un partit de futbol. El Frente Altético, els ultres de l’Atlètic de Madrid, han fet una crida per inundar les graderies de l’estadi matalasser amb banderes espanyoles i per defensar, durant els noranta minuts, la unitat d’Espanya. “La nación está más unida que nunca”, explicita el cartell de la campanya. I tanca amb un “Força Atleti i y Viva la Unidad de España. ¡Ayer, hoy y siempre!”.

 

Cartell del Frente Atlético per la unitat d'Espanya.

Cartell del Frente Atlético per la unitat d’Espanya. | Frente Atlético

 

Nou comentari