Món Esport
La Lliga passa per Vila-real (20:45h)
  • CA

Sense Ivan Rakitic, fora de la convocatòria per decisió tècnica, el Barça s’ho juga el tot pel tot a l’estadi d’El Madrigal, a Vila-real. El conjunt de Luis Enrique Martínez està obligat a sumar els tres punts si no vol veure com el Reial Madrid es distancia, altra vegada, a sis punts de distància i amb la possibilitat pels blancs de situar-se a nou en el partit atrassat de la setzena jornada que encara els queda per disputar, posposat pel viatge al Mundial de Clubs del Japó del mes de desembre passat. El Barça no té opció. O guanya, o deixa escapar la Lliga gairebé definitivament (20:45h).

Ja no hi ha marxa enrere, ja no queda marge de maniobra per a què el club català pugui perdre més punts a la Lliga. Amb la solvent victòria del Reial Madrid de dissabte, el Barça no es pot permetre cap altra ensopegada. A principi de temporada i amb el calendari a la mà, una patacada a Vila-real -empat o derrota- hagués pogut preveure’s com a possible i hagués pogut arribar sense conseqüències greus per a la classificació, però la derrota davant l’Alabès al Camp Nou o l’empat amb el Màlaga, també a casa, l’han convertit en un duel decisiu per a l’esdevenir de la temporada.

 

La derrota a Vigo i l’empat a Anoeta, davant el Celta de Vigo i la Reial Societat, així com els empats amb l’Atlètic de Madrid i el Reial Madrid, tots dos a l’estadi blaugrana, han fet perdre ja 14 punts a l’equip dirigit per Luis Enrique, quatre més que en les dues temporades anteriors. Amb els números a la mà, l’actual està essent la pitjor de les tres lligues del tècnic asturià, amb la mala fortuna de sumar-li un bon inici de curs del seu màxim rival, que cavalca a ritme accelerat per defensar el liderat de la competició. Això sí, el futbol ha demostrat que l’equip català encara té opcions per remuntar l’escenari.

I aquesta remuntada ha de començar per vèncer a Vila-real i no perdre més punts a la Lliga. El partit, però, arriba entremig d’una eliminatòria decisiva a la Copa del Rei, amb l’equip havent fet i havent de fer un esforç titànic per vèncer el proper dimecres a l’Athletic Club, després de patir una dolorosa derrota -amb resultat maquillat- a San Mamés. Als homes de Luis Enrique els espera un mes de molta pressió, obligats a guanyar aquest diumenge, a eliminar l’Athletic Club el proper dimecres i a seguir sumant de tres en tres a la Lliga mentre disputa -si s’hi classifica- els quarts de final de Copa. El tourmalet comença al Madrigal.

 

L’aposta d’El Món: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Sergio Busquets, Denis Suárez, Iniesta; Messi, Luis Suárez, Neymar Jr.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa