La jutgessa torna a denegar la llibertat provisional de Sandro Rosell

La magistrada Carmen Lamela reitera el risc de fuga i de destrucció de proves de l'expresident del Barça i posa sobre la taula nous detalls de la relació amb Qatar

La jutgessa de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha denegat -de nou- la petició de llibertat provisional de la defensa de Sandro Rosell, que haurà de seguir a la presó de Soto del Real després de ser-hi internat el 25 de maig passat. La defensa de l’expresident del Barça va recalcar, entre d’altres argumentacions, el nul risc de fuga de l’empresari barceloní, així com tampoc el risc de destrucció de proves i de reiteració delictiva. Evidentment, també en destaca la innocència de l’investigat. La jutgessa, però, hi segueix veient riscos.

En l’auto de Lamela, a més s’hi poden conèixer nous detalls en les operacions de Sandro Rosell amb Brasil i Qatar. Segons explica la magistrada, Rosell gestionava el projecte Aspire Zone Foundation a través de Bonus Sports Marketing, l’empresa venuda al seu company d’ESADE Shahe Ohanessian el 2011, una feina per la qual cobrava aproximadament 5 milions d’euros anuals. La mateixa jutgessa ja va aclarir, en l’auto d’empresonament, tretze punts pels quals es demostra que Ohanessian actuava de testaferro.

 

Un cop liquidada BSM, Rosell va obrir una nova empresa el 8 de gener del 2017, ONE OF OURS, LIMITED, amb seu a Hong Kong, amb la qual va signar sis dies després de la fundació, un nou contracte amb Aspire Zone Academy per valor de 3,5 milions d’euros anuals i d’una duració de cinc anys, és a dir, fins el 2022, any en el qual se celebra el Mundial de futbol de Qatar, amb un compte corrent obert al Banc Internacional Islàmic de Qatar. En l’auto, la jutgessa explica que Ohanessian va declarar que l’acord amb Aspire “no va ser rendible, la qual cosa va dur a la liquidació de BSM”.

Intermediacions amb el KAS Eupen

 

El KAS Eupen és un club de futbol belga propietat de Qatar. Justament, d’aquest equip el Barça va fitxar, l’any 2014, el central senegalès Diawandou Diagné, futbolista incorporat al KAS després del seu pas per l’Aspire Academy. Segons confirma la Guàrdia Civil, en base a una conversa entre Sandro Rosell i Josep Colomer, la creació de l’empresa ONE OF OURS i el seu contracte amb Qatar, “pot guardar relació amb la conversa […] en la qual s’observa que les funcions d’intermediació per a KAS Eupen ja es realitzaven, per la qual cosa les mateixes podrien realitzar-se en virtut del mencionat contracte”. Segons ha avançat el diari ARA, Rosell presentarà recurs d’apel·lació.

Nou comentari