Món Esport
La incertesa dels vells coneguts
  • CA

Ni l’Atlètic de Madrid és el mateix de la temporada passada, ni el Barça arriba amb les millors garanties per superar l’eliminatòria de semifinals de la Copa del Rei (21:00h, Gol). Les baixes per lesió de Sergio Busquets i Andrés Iniesta fan molt mal a un mig del camp blaugrana que no troba solucions regulars per mantenir l’alt nivell de competitivitat i d’exigència que es necessita per seguir viu i amb opcions en les tres grans competicions oficials. Aquest cap de setmana, la Lliga s’ha allunyat una mica més, després de l’ensopegada al Villamarín, i els tornejos eliminatoris obliguen l’equip culer a evitar patinades per mantenir enceses les oportunitats d’aixecar algun títol a final de temporada.

El Barça genera dubtes, sobretot al mig del camp. El conjunt dirigit per Luis Enrique ha perdut la regularitat característica dels darrers dos anys, especialment a partir del mes de gener, on els blaugrana acostumaven a afinar el joc i a créixer fins aconseguir brillar en els darrers mesos de competició, i ha reduït frescor en la zona de construcció del seu futbol, tan característic. El revés del camp del Betis, on el Barça va recordar l’equip de les males actuacions en partits com el Celta de Vigo, la Reial Societat o el Màlaga -tots tres de Lliga-, s’explica per la pèrdua de fluidesa en la circulació de la pilota i en les més de 50 pilotes malgastades, una xifra molt per sobre la mitjana de la temporada (al voltant de 30).

 

Després de la solució de Javier Mascherano davant la Reial Societat, en Copa, utilitzat per frenar la pressió i la velocitat de circulació del conjunt basc, l’argentí guanya punts per situar-se al migcentre en substitució de Sergio Busquets al Vicente Calderón davant un equip que té la capacitat per disfressar-se depenent de les seves necessitats. Mascherano seria útil a Luis Enrique en el cas que Simeone optés per pressionar les primeres línies de la defensa barcelonista i busqués la porteria contrària amb intenció. El tècnic va fer servir la paraula “jerarquia” per definir una de les qualitats de l’argentí, punt clau per situar-lo en posicions de contenció.

Ara bé, si l’Atlètic de Madrid recula i el ‘Cholo’ planteja l’anada de les semifinals com la meitat de 180 minuts, essent conscient que un gol del Barça condicionaria l’eliminatòria com ho fou el de Fernando Torres al Camp Nou la temporada passada, a la Champions, els catalans tindran al seu poder la pilota i onze jugadors matalassers plantats al seu propi terreny de joc. Amb aquest plantejament, el Barça estaria obligat a ser pacient, a construir de manera perseverant i a mantenir la possessió de la pilota per evitar pèrdues que provoquessin contraatacs poderosos de l’Atlètic. L’actuació del trio format per Rakitic, Denis Suárez i Arda Turan al Villamarín pot fer introduir matisos en les posicions del mig del camp, on André Gomes sembla guanyar pes per ser un dels titulars aquest dimecres al vespre, amb encara el dubte dels seus acompanyants. El Barça ha de recuperar la precisió i la paciència, detalls característics d’un equip que es juga mitja temporada a Madrid.

 

Quinze dies delirants

 

El Barça visita el Calderón aquest dimecres a la nit, pendent també de les seves evolucions a la Lliga i a la Champions. Dissabte rep l’Athletic Club al Camp Nou, el proper dimarts ho farà l’Atlètic de Madrid i tancarà la quinzena visitant l’Alabès i el París St.Germain, en l’anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. Cinc partits decisius en només quinze dies.

 

L’aposta d’El Món: Cillessen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Mascherano, Denis Suárez, André Gomes; Messi, Luis Suárez, Neymar Jr.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa