Món Esport
La Fundació FCB dóna 200.000 euros per lluitar contra la fam al Sudan del Sud

Més d’un milió de nens pateixen fam al Sudan del Sud. En les darreres setmanes, el percentatge de possibilitats de morir d’aquests infants ha ascendit degut a l’escassetat d’aliments i d’aigua, una situació a la qual el Barça ha volgut posar remei. A través de la seva Fundació FCB, el club ha transferit 200.000 euros a Unicef perquè els nens puguin rebre menjar, beure i tractament urgent, mentre el seu país segueix en conflicte bèl·lic permanent.

El Barça no ha volgut quedar enrere i ha utilitzat l’acord amb l’Unicef, signat el 2006 i renovat el febrer del 2016, per enviar ajut immediat a una població en perill real. Més del 40% dels ciutadans del Sudan del Sud (gairebé 5 milions de persones) pateixen desnutrició i depenen únicament de l’ajut humanitari que puguin rebre, en una situació que pot empitjorar durant els propers mesos degut a l’estiu i a la sequera que la calor pot provocar.

 

L’acord amb Unicef preveu un pagament fix de 2 milions d’euros anuals a l’organització humanitària i donacions, si es consideren necessàries, per valor de 500.000 euros. L’octubre passat, la Fundació FCB ja va aportar 300.00 euros per pal·liar les conseqüències i l’emergència de l’huracà Matthew d’Haití, que va afectar gairebé 900.000 infants. El Barça segueix, d’aquesta manera, demostrant el seu interès en eradicar al desnutrició infantil arreu del planeta, amb donacions desinteressades per acabar amb la fam al món. Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa