Món Esport
La Fundació del Barça i UNICEF exposen com ajuden amb l’esport a canviar vides de nens
  • CA
c
L’acte amb UNICEF organitzat per la Barça Foundation | BARÇA FOUNDATION

La Fundació del Barça i UNICEF han presentat aquest dijous Sport4Change, un informe elaborat durant més d’un any i mig i on exposen de quina forma estan ajudant a canviar centenars de vides de nens a través de l’esport. “Creure en l’esport pel desenvolupament és creure en la infància”, ha relatat el Carlos, un nen brasiler amb transtorn de l’especte autista i que ha exposat la seva història de superació. És un dels molts casos on el Barça, a través de la seva funcació, i UNICEF, han treballat al llarg dels 13 anys que fa que dura aquest binomi iniciat durant el mandat de Joan Laporta. 

 

Hem aconseguit que 13 milions de nens puguin estudiar, creixin lliures de VIH, tinguin més oportunitats i tornin a jugar”, ha exposat el vicepresident primer del Barça Jordi Cardoner. Charlotte Petri, secretària general adjunta de les Nacions Unides, ha recordat que l’esport no només “fomenta la saut i el desenvolupament físic dels infants”, sinó que també està demostrat que “pot tenir un fort impacte en la seva educació i desenvolupament”. El president del comitè espanyol d’UNICEF, Gustavo Suárez Pertierra, ha afegit que considera l’esport no només “quelcom inspirador”, sinó una “eina real per la inclusió i per garantir els drets fonamentals dels nens, com ara el dret a jugar”. 

 

L’ex futbolista i actual presentador de Movistar, Michael Robinson, ha aportat que, de les seves experiències a Ruanda, al Txad i a Sudan, ha vist a “nens de tot el món somiar a través de l’esport, i com aliances com les d’UNICEF i el Barça suposen per aquests nens una oportunitat que no tenien”. “Vull agrair a les dues entitats la increïble feina que fan cada dia per tot el món”, ha afegit Robinson. Entre les conclusions de l’estudi presentat, també s’ha exposat que l’esport ensenya els nens a “relacionar-se i confiar, a ser companys, i a sentir-se inclosos i part d’un equip”, tal i com ha apuntat Dominic Richardson, d’UNICEF Innocenti.

 

En l’acte també hi han participat veus com la de l’ex futbolista del Barça Lilian Thuram, l’ex nen soldat Mohamed Sidibay o Rodrigo Huber, un especialista en educació. “Als 5 anys van matar tota la meva família a Sierra Leona, després em van reclutar i em van obligat a combatre. Als 10 anys, gràcies a UNICEF, vaig poder anar als Estats Units i vaig començar a estudiar. L’únic lloc on em sentia un nen normal era en un terreny de joc”, ha exposat Sidibay. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa