Món Esport
La Fiscalia demana reobrir el cas Abidal
  • CA

 

La Fiscalia de Barcelona va demanar la setmana passada al Jutjat d’Instrucció número 28 de Barcelona que reobri la investigació per la donació d’un fetge a Èric Abidal, segons ha avançat ‘El Mundo’. El Ministeri Públic ha sol·licitat diverses diligències als efectes d’aclarir les diferències trobades fins ara en la diferent documentació sobre la causa, així com als d’intentar determinar amb exactitud la identitat del donant. 

 

Tal i com recorda el mateix mitjà, el jutjat va obrir fa un any una investigació per un presumpte delicte de tràfic il·legal d’òrgans en auqesta donació, ja que en la causa oberta en l’Audiència Nacional contra l’ex president del Barça Sandro Rosell per blanqueig de capitals, els investigadors van captar una conversació on s’indicava que “a aquest paio ja li vam comprar un fetge il·legal” o “vam vendre que era del cosí, del cosí! Li vam pagar dos anys del contracte, el que li quedava”, en referència a Abidal. Rosell hauria mantingut aquesta conversa telefònica amb una altra persona. 

 

L’Audiència Nacional va remetre el cas a un jutjat de Barcelona, que va obrir diligències i va investigar durant un any. Després de no trobar proves de cap delicte, la causa es va arxivar al maig passat amb un informe favorable de la Fiscalia, ja que el jutjat va demanar una comissió a la justícia francesa perquè aportessin la documentació del donant, un cosí d’Abdal, i el tribunal de Lió va respondre que allà la donació a canvi de diners no és delicte, pel que no va entregar la documentació requerida. Al no aconseguir la informació sol·licitada, va arxivar-se la causa. 

 

Després d’analitzar tots els informes entregats pel jutjat, la Fiscalia reclama obrir de nou la causa, ja que considera que existeixen dubtes sobre la identitat de la persona que va entregar el fetge, i si ho va fer de forma altruista com estipula la legislació espanyola. Fa uns dies, la Organització Nacional de Transplantaments (ONT) va concloure que l’operació es va realitzar “conforme a la llei”, i va anunciar que, si es reobrís el cas, es personaria com a acusació particular. La ONT, en col·laboració amb l’Hospital Clínic i l’Organització Catalana de Transplantaments (OCATT), van revisar “tots i cada un dels passos del procés”. Tant Abidal com Rosell van negar qualsevol irregularitat. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa