Món Esport
La Fiscalia demana dos anys de presó a Neymar i cinc a Rosell
  • CA

La Fiscalia de l’Audiència Nacional demana dos anys de presó per a Neymar Jr i el seu pare, cinc per a Sandro Rosell i un per a la mare del futbolista, Nadine Gonçalves. Segons ha informat la Cadena SER aquest dimecres, el fiscal ha presentat el seu escrit d’acusació per sol·licitar l’obertura de judici oral pel cas Neymar-DIS, pel qual el fons d’inversió brasiler acusa el jugador, els seus pares, el Barça, Rosell, Bartomeu i els expresidents de Santos per dos delictes d’estafa i corrupció entre particulars. Tot i això, el fiscal demana el sobreseïment de la causa per a Bartomeu, de qui no veu indicis d’haver participat en cap dels delictes.

A banda de les penes de presó, la Fiscalia demana també una multa de 10 milions d’euros al futbolista, una altra per la mateixa quantitat a Sandro Rosell, 8,4 milions d’euros al Barça i 7 milions a Santos. El seu expresident Odilio Rodrigues també està acusat en la trama, per la qual el fiscal demana tres anys de presó.

 

DIS reclama penes superiors i acusa Bartomeu

 

El fons d’inversió DIS posseïa el 40% dels drets de Neymar Jr durant l’etapa del jugador a Santos. DIS creu que Rosell i Bartomeu són els protagonistes de dos delictes que van servir per amagar el preu real del jugador i, per tant, que el fons d’inversió cobrés una quantitat inferior pel seu traspàs. També considera participants de les accions el mateix Neymar Jr, els pares del futbolista -propietaris de l’empresa N&N-, l’expresident de Santos Odilio Rodrigues i els dos clubs.

Per això, el fons d’inversió reclama cinc anys de presó per a Neymar Jr i els seus pares i la inhabilitació del jugador durant els anys que duri la condemna final, vuit anys per a Bartomeu i Rosell (cinc pel delicte de corrupció entre particulars i tres per l’estafa) i una inhabilitació de sis anys, i una multa astronòmica de gairebé 200 milions d’euros al Barça.

 

Per què la Fiscalia i DIS creuen que hi ha una estafa?

 

S’acusa Josep Maria Bartomeu, Sandro Rosell, Odilio Rodrigues, el Barça i Santos per la signatura de tres contactes presumptament simulats el 2013 per ocultar el cost real del jugador: un contracte de 7,9 milions amb Santos pels drets preferencials de tres jugadors, un segon contracte específic per, en el cas que un laude arbitral o una sentència penal decidís que Neymar Jr valia més de 17 milions d’euros i que, per tant, DIS havia de cobrar més dels 6,8 milions ingressats, el Barça i Santos anirien al 50% en el pagament. I un tercer contracte en el qual s’acordava la disputa de dos amistosos, amb una multa de 4,5 milions al Barça en el cas d’incompliment.

 

Per què la Fiscalia i DIS creuen que hi ha corrupció entre particulars?

 

S’acusa Josep Maria Bartomeu, Sandro Rosell, Neymar Jr, Neymar da Silva Santos (pare), Nadine Gonçalves (mare), l’empresa N&N i el Barça per la signatura de dos contractes l’any 2011: un contracte signat el 15 de novembre on el Barça es compromet a pagar 40 milions a l’empresa N&N per tenir lligat el jugador, i un segon document que certificava l’avançament de 10 milions d’euros el desembre del 2011 com a “prima” del traspàs. Segons el jutge De la Mata, “el Santos FC, al qual pertanyia el jugador fins el 13 de juliol del 2014, desconeixia l’acord en qüestió ja que, ni el seu jugador, ni especialment el club adquirent dels drets de transmissió li ho havien comunicat”. Neymar va signar amb el Barça dos anys i mig abans que finalitzés el seu contracte amb Santos, un fet que vulnera el reglament de la FIFA, que només permet a un futbolista negociar amb un nou club quan li resten sis mesos de contracte.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa