Món Esport
La Fiscalia accepta substituir la pena de presó de Messi per una multa

La Fiscalia ha acceptat substituir la condemna de 21 mesos de presó que l’Audiència Nacional va imposar sobre Lionel Messi i els 15 mesos adjudicats al pare -Jorge- per una multa de 255.000 euros. Tot això, arran del frau fiscal dut a terme pel futbolista blaugrana i el seu pare entre els anys 2007 i 2009 i que van suposar una estafa de 4,1 milions d’euros a la Hisenda espanyola en la declaració d’IRPF. El fiscal recolza la teoria de la defensa i se subjecta en la manca d’antecedents penals dels condemnats.

El Tribunal Suprem va decidir, aquest mes de maig, confirmar la condemna imposada per l’Audiència Nacional i reafirmar els 21 mesos de presó per al jugador blaugrana i reduir de 21 a 15 mesos de presó per al pare del futbolista. El Suprem també va mantenir la multa de 3,5 milions d’euros.

 

Ara és, de nou, l’Audiència Nacional qui haurà de decidir si accepta la petició de la defensa dels Messi i de la mateixa Fiscalia de substituir les penes de presó per una multa econòmica, amb la quota màxima de 400 euros al dia, o si, per contra, suspèn definitivament l’entrada a presó per la manca d’antecedents penals. Això sí, Messi s’haurà d’assegurar de no tornar a delinquir durant el temps de la condemna i fins a tres anys. De fer-ho, la Fiscalia alerta que, aleshores, sí hauria d’entrar a la presó.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa