La FIFA rebutja les acusacions de Santos a Neymar Jr pel seu traspàs al Barça

Santos va presentar una denúncia contra el jugador, el seu pare i el Barça, acusant les tres parts d'infringir l'Estatut de Transferències

La FIFA ha decidit rebutjar una part de la denúncia presentada per Santos contra Neymar Jr, el pare del futbolista i el Barça per, segons el club brasiler, haver vulnerat l’Estatut sobre la Transferència de jugadors instaurat pel mateix organisme internacional en el moment del seu fitxatge pel club blaugrana, havent segellat l’acord gairebé dos anys abans de la finalització del contracte del futbolista amb Santos. Segons explica el diari Globoesporte, la FIFA ha refusat la part de la denúncia relacionada amb Neymar Jr, a qui desmarca de les acusacions de l’entitat peixe sense cap argumentació.

Santos ja ha anunciat que recorrerà la decisió del màxim ens del futbol mundial, de qui s’espera que dictamini una nova sentència en relació a la conducta del FC Barcelona. La FIFA va dividir la denúncia global de Santos en quatre parts, que fan referència a Neymar Jr, al Barça, al pare del futbolista i a les empreses de la família del jugador relacionades amb el traspàs.

 

La mateixa FIFA ja es va declarar incompetent per jutjar les actuacions del pare de Neymar Jr i de les empreses familiars del futbolista (N&N Consultoria), de qui no en qualificarà el comportament. Per tant, el segon i darrer veredicte a emetre per l’organisme amb seu a Suïssa tindrà el Barça com a principal protagonista.

El recurs de Santos en relació a la sentència sobre Neymar Jr encara no té data de presentació. De fet, el club brasiler haurà d’esperar a rebre la justificació pel rebuig de la denúncia abans de presentar les seves al·legacions, en un pas que es pot allargar durant mesos. El març del 2016, la FIFA va multar Santos per haver permès que empreses externes (DIS i Teisa) intervinguessin en les decisions del futbolista, vulnerant així el mateix Estatut de Transferència de jugadors. El club va demanar l’argumentació de la FIFA per presentar el corresponent recurs, una documentació que a dia d’avui encara no ha estat entregada.

Nou comentari