Món Esport
La Copa, un aparador pel planter
  • CA

Amb Umtiti i Vermaelen lesionats, i Piqué i Lenglet com els únics centrals sans del primer equip, els dubtes per Ernesto Valverde sobre a qui alinear a l’eix de la defensa en la visita a la Cultural Leonesa estava servit. Valia la pena assegurar el tir amb algun dels dos jugadors del primer equip disponibles? O era l’hora d’arriscar-se amb algun dels jugadors del filial? El tècnic estava condicionat per la normativa, que només li permetia incloure quatre peces del filial a l’onze en l’estrena a la Copa. La decisió final li va donar la raó: alinear tres titulars d’inici del Barça B a la defensa, la línia que millor va complir amb la feina encomanada. 

 

Miranda (18 anys), com a lateral esquerre, Chumi (19) i Cuenca (18), a l’eix de la defensa, van aprovar amb bona nota en el seu debut amb el primer equip del Barça en un partit oficial. En un partit perillós, però alhora propici per exhibir-se i demostrar les seves credencials, tots ells van presentar candidatura a tenir més oportunitats d’ara endavant si en algun moment sorgeix cap forat al centre de la defensa. Anticipació, rapidesa, atenció, bon joc aeri o bona col·locació. Tots tres van lluir-se en un aparador com és la Copa. Dos d’ells, Miranda i Chumi, van completar el partit. Cuenca, en canvi, va ser canviat a l’hora de joc per Lenglet, protagonista final del duel amb el seu gol al temps afegit. 

 

A la segona part també va entrar un altre jugador amb fitxa del filial, Carles Aleñá, a qui les lesions també han frenat la incorporació al primer equip en aquest tram final de temporada. El talentós migcampista porta algunes setmanes recuperant sensacions al Barça B, i contra la Cultural Leonesa va demostrar alguns detalls de gran qualitat. La porteria a zero, una de les millors notícies per uns defenses que miren al futur sense desviar-se del present. Aquest any, Digne ja ha deixat una vacant al lateral esquerre. L’any vinent, Vermaelen té totes les paperetes per sortir un cop finalitzi contracte. Més bones actuacions dels joves els pot situar a la primera posició de la graella per quan el Barça decideixi buscar relleus. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa