Leo Messi és un dels grans escollits del món del futbol. Menja a la taula dels cinc fantàstics, al costat de Di Stefano, Pelé, Cruyff i Maradona. Està fora de concurs amb Cristiano Ronaldo, tot i que el portuguès repeteixi que és “the best” i per això li donen premis individuals. 

Messi representa la grandesa del futbol perquè el seu catàleg de recursos és inesgotable, la capacitat d’invenció és una font infinita, com l’energia renovable: no es crea ni es destrueix, es transforma. En una nova exhibició futbolística, Messi ha reinventat la manera de llançar faltes.

L’argentí ha decidit esperar. Lluny dels decàlegs dels picadors, on s’aconsella tenir decisió i una idea clara, Messi aguanta. I aguanta. Es perfila, avança lent i aguanta. I torna a aguantar. I quan veu cap on es venç el porter, escull una direcció o una altra. Va enganyar Gorka a l’anada. Va entabanar Asenjo a Vila-real i ahir Gorka el va torna a patir. 

 

Ja ha empatat a Ronald Koeman com a màxim anotador de faltes de la història del club. El crack blaugrana en porta 26, una més que l’heroi de Wembley. 

 Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa