Món Esport
L’opció de pacte parcial s’imposa en l’acció de responsabilitat
  • CA
Josep Maria Bartomeu i Joan Laporta, en el memorial a Johan Cruyff. | Jordi Borràs

L’acció de responsabilitat ha entrat en un nou escenari. Després de la proposta de Joan Laporta d’esperar a la intervenció de Josep Maria Bartomeu en l’assemblea del proper diumenge per acabar acceptant el pacte proposat pel club, és ara el mateix Barça qui no vol fer un pas que apropi les postures amb l’expresident. O signa l’acord abans de l’assemblea o haurà d’esperar al proper 12 de gener per analitzar la sentència de l’Audiència Provincial. Això sí, segons ha explicat El Món aquest matí, el club ha proposat aquest divendres al matí un pacte parcial amb els exdirectius favorables a l’acord. De moment, onze d’ells ja l’han signat.

La postura de Joan Laporta és, ara hores d’ara, inamovible. L’expresident no accepta el pacte proposat per la junta directiva de Josep Maria Bartomeu sense res a canvi. L’advocat té la creença que la sentència del proper 12 de gener al recurs presentat pel club l’octubre del 2014 serà favorable als seus interessos i als dels seus 16 companys de junta, amb la qual cosa no es plega al pacte sense un gest públic de bona voluntat de l’actual president del Barça.

 

Aquest dijous, els advocats representants de la part demandada, és a dir, de Laporta i els setze directius, es van reunir per debatre quina havia de ser la postura dels exdirigents del club envers la proposta de Bartomeu. Dotze exmembres de la junta directiva laportista van veure amb bons ulls la idea del club de tancar les ferides i, sobretot, d’acabar amb el patiment de les famílies que podrien veure afectat el seu patrimoni si el jutge emet una sentència contrària als seus interessos. Els altres cinc, amb Laporta inclòs, no en van voler sentir parlar si no hi havia uns condicionants.

La idea de Laporta, refusada pel club, és que Josep Maria Bartomeu presentés en la propera assemblea extraordinària, aquest diumenge 18 a les 16:30 hores, la possibilitat que els socis ratifiquin la retirada del recurs presentat el 2014 i, en conseqüència, la retirada de la demanda per l’acció de responsabilitat que va aprovar la mateixa assemblea el 2010. En el discurs previ, Bartomeu no hauria de fer sang, ni tacar la imatge de l’anterior junta directiva.

 

La junta actual no accepta la proposta de Laporta, però proposa una alternativa

 

Segons va poder saber El Món, la directiva de Josep Maria Bartomeu no va acceptar la proposta de Joan Laporta. Fonts properes als demandats van confirmar al diari que la junta del Barça no sotmetrà la decisió a les sensacions que tingui l’expresident després de l’assemblea d’aquest diumenge. “El club vol que Laporta decideixi si signa o no abans de l’assemblea”, van explicar. D’altra banda, el nou front obert ahir a la tarda sembla avui tirar endavant. La junta blaugrana es va plantejar l’opció de retirar el recurs contra els dotze directius favorables al pacte, però mantenir la demanda contra els cinc que s’han posicionat en contra. Un cop analitzada la possibilitat, la directiva actual va decidir aturar-la i demanar una unanimitat en els demandats, tot i que, a hores d’ara, la situació ha fet un tomb. 

 

Laporta no pacta i onze dels companys favorables acceptarien la proposta de l’entitat. Una d’elles, Maria Elena Fort, ha decidit canviar de parer en conèixer el contingut de l’acord, on el club demana la retirada del recurs presentat per Laporta a la primera sentència i on la mateixa entitat prega als demandats que no els reclamin els costos del judici. “No és ni un pacte. És un compromís que hem de fer nosaltres envers ells. És acollonant”, ha dit Fort a través del seu compte personal de Twitter. De moment, el Barça esperarà fins dissabte a la nit el moviment de la resta de demandats.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa