Toca començar una nova competició. Després de regularitzar un inici dubtós a la Lliga (amb dues victòries contundents i convincents contra el Sevilla i el Reial Madrid) i del cop de puny sobre la taula al Grup B de la Champions League, el Barça comença a fer els primers passos a la competició que els darrers quatre anys no s’ha resistit als seus encants. La Cultural Leonesa és el primer obstacle blaugrana en el seu camí cap a la cinquena Copa del Rei consecutiva. L’autèntic Rei de Copes emprendrà, a l’Estadi Municipal Reino de León, la defensa del seu tron en el matx que suposarà el retorn del futbol de primer nivell en obert a la televisió pública catalana (21.30h / TV3).

 

Valverde ja ho va deixar clar en la roda de premsa prèvia al compromís contra un equip que, actualment, milita a la Segona Divisió B després de baixar-hi la temporada: “No entenc allò de deixar de guanyar un títol per centrar-se en un altre”. Declaració d’intencions. El tècnic extremeny no dona menys valor a la Copa que als altres dos tornejos que disputa el seu equip pel simple fet que sigui, aparentment, menys atractiva. L’exemple que va posar per justificar la seva opinió és significatiu: el gran homenatge que Andrés Iniesta es va dedicar a ell mateix en la final del Wanda Metropolitano del curs passat no hagués estat possible sense l’esforç dels culers des del primer partit al camp del Múrcia. Per als blaugrana “la Copa és primordial” i la Cultural Leonesa haurà d’intentar evitar convertir-se en el primer rival a patir les conseqüències de la tossudesa catalana amb la competició del KO.

 

Cares poc habituals 

 

Segueixen passant els anys i, contràriament al que l’espectacle demana, les eliminatòries de la Copa del Rei no són a partit únic. A doble partit, els equips modestos veuen reduïdes les seves possibilitats d’eliminar els millors conjunts del futbol espanyol, que, per la seva banda, acostumen a aprofitar el poc marge de sorpresa que hi ha en duels de 180 minuts per fer jugar els futbolistes menys habituals. La convocatòria de Valverde ho exemplifica a la perfecció: Ter Stegen, Piqué, Jordi Alba, Rakitic, Sergio Busquets, Coutinho i Luis Suárez veuran el partit des de Barcelona, mentre que Iñaki Peña, Chumi, Cuenca, Miranda i Riqui Puig, tots ells del filial, sí que formen part de l’expedició del Barça. El fet de tenir la tornada al Camp Nou atorga tranquil·litat als culers, conscients que es poden permetre alguna ensopegada, i, per què no dir-ho, resta molta emoció a l’eliminatòria.

 

No obstant això, el reglament de la Copa del Rei obliga els clubs de Primera que s’enfronten als de Segona Divisió B a tenir, com a mínim, set jugadors del primer equip en tot moment sobre el terreny de joc. Així, el nombre de places màximes reservades pels joves del planter es redueix a quatre i això, sumat al fet que Valverde va reconèixer que prefereix jugar amb tres del filial davant la possibilitat de qualsevol accident, impedirà -segurament- que Riqui Puig sigui titular. Piqué, Lenglet i Jordi Alba no estan descansant gens i el més normal és que, tot i que el francès sí que va convocat, siguin Chumi, Cuenca (centrals) i Miranda (lateral esquerre) els acompanyants de Semedo a la línia defensiva inicial. Cillessen, sense cap mena de dubte, tornarà a posar-se els guants després de molt temps i efectius com Samper, Aleñà, Denis Suárez i Malcom, que acostumen a quedar-se fora de les convocatòries, també tastaran el sabor de la titularitat. Munir i Arturo Vidal, que juguen més però tampoc tenen excessiva continuïtat, completaran l’onze.

 

Possible alineació: Cillessen; Semedo, Chumi, Cuenca, Jordi Alba; Samper, Arturo Vidal, Aleñà; Malcom, Munir i Denis Suárez.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa