Món Esport
L’exigència d’una Copa plena d’oportunitats (21:30h)
  • CA

Luis Enrique Martínez ha donat valor a una Copa que, temps enrere -anterior a Guardiola-, no semblava tenir cap importància. Però la consecució del triplet, tant preuat en les darreres temporades a Europa, comporta aixecar tant sí com no un trofeu moltes vegades considerat menor. Sobretot, en cas de derrota. Les caigudes en les primeres fases, aquelles patacades davant el Figueres, el Novelda o la Gramenet, ja són història i han quedat en l’oblit. El Barça no contempla, en cap cas, fer un mal paper en una competició que ha recuperat la seva cotització.

En les últimes deu temporades, els principals candidats al triplet han aixecat set Copes del Rei. El Barça n’ha conquerit cinc (dues amb Guardiola i tres amb Luis Enrique), el Reial Madrid n’ha sumat dues i l’Atlètic de Madrid, una altra. Les altres dues se les han endut el Sevilla i el València, dos equips també de primera línia. Si fixem la vista en els deu anys anteriors, la Copa s’havia repartit entre el Sevilla, l’Espanyol, el Betis, el Saragossa, el Mallorca, el Deportivo de la Corunya, el València i el Barça. Dels vuit, només van repetir títol l’Espanyol i el Saragossa. La diferència en l’ambició dels grans clubs en la darrera època és més que evident. I el valor de la Copa ha guanyat preeminència.

 

Ernesto Valverde és conscient de les dificultats d’aquest torneig que, aquest dimarts, torna a iniciar el seu camí. Més enllà de la cojuntura política que pot arribar a incomodar els afeccionats menys addictes a la monarquia, l’entrenador i els seus jugadors saben que la Copa del Rei s’ha convertit en un torneig d’altíssima exigència, on els vuitens de final ja solen emparellar els grans clubs amb rivals que reclamen disciplina, ordre tàctic i qualitat tècnica.

Un cop superada la primera fase, els titulars habituals a la Lliga i a la Champions agafen protagonisme al torneig del KO. Però fins aleshores, la Copa ofereix un escenari ideal per facilitar la presa de tres decisions: donar descans als imprescindibles, fer sentir importants els menys habituals i concedir una oportunitat als joves del planter. Ter Stegen, Sergio Busquets, Iniesta, Suárez, Messi, Paulinho, Jordi Alba i Umtiti, juntament amb els lesionats Dembélé, Aleix Vidal, Arda Turan, i Rafinha no formen part de l’expedició per disputar l’anada dels setzens de final davant el Reial Múrcia (21:30h, beIN LaLiga), mentre que Valverde ha convocat Adrià Ortolá, Marc Cucurella, Carles Aleñà i José Arnáiz pel compromís d’aquest dimarts a la nit. Una jornada de proves i de gran valor pel planter.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa