Món Esport
L’Espai Barça modificarà l’entorn de Les Corts i costarà 28 milions més
  • CA

L’Espai Barça camina lentament, però camina. Les passes són curtes i dilatades, però el club ja s’ha posat d’acord amb l’Ajuntament de Barcelona per fer pública la modificació del Pla General Metropolità que, un cop aprovat per majoria en ple municipal, permetrà a l’entitat barcelonista demanar els permisos d’obra per començar a construir els tant desitjats Nou Camp Nou i Nou Palau Blaugrana. Ara bé, sense aquest pla -encara no presentat, corregit i aprovat-, els terminis s’allarguen i la data d’inici de les obres s’allunya de la previsió inicial. De moment, el mateix Ajuntament ha calculat que la construcció de l’Espai Barça arrencarà l’any 2019, dos anys després del previst en el projecte original i dos anys abans que la junta directiva presidida per Josep Maria Bartomeu finalitzi el seu mandat.

El club va fer públic aquest divendres la seva proposta de modificació del Pla General Metropolità, en el qual es transformen 27,5 hectàrees en l’entorn de Les Corts i s’urbanitza la zona amb un cost addicional, no previst al pressupost, de 28 milions d’euros. Els cinc carrers que envolten la zona (Travessera de Les Corts, Arístides Maillol, Joan XXIII, la Maternitat i Dr. Marañón) patirien canvis significatius, amb l’augment o disminució de carrils, aixamplament de voreres o modificació del traçat, com és el cas de l’avinguda Arístides Maillol, a la qual el club vol dotar d’un desplaçament més vertical.

 

A més, l’entitat blaugrana té la intenció de construir edificis d’oficines per a empreses vinculades amb l’esport i amb el mateix Barça i un hotel de 14.000 m2 encara amb les places per definir. Aquesta última proposta, però, dependrà de la situació hotelera del barri a l’inici de les obres. El Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (Peuat) permet la concessió de 1.400 noves places d’allotjament a Les Corts, una normativa que convertirà, si abans de la concessió d’obres al Barça ja s’han adjudicat aquestes places a nous hotels o als allotjaments actuals, en inviable la proposta del club. A més, la regidora d’urbanisme de l’Ajuntament, Janet Sanz, ha explicat que el govern de Colau demanarà al Barça que aquest hotel no superi els 10.000 metres quadrats.

 

L’Espai Barça i la modificació del Pla General Metropolità. | FCB

 

Des del club barcelonista admeten que el projecte “és d’una immensa complexitat”, perquè no només es construeixen edificis nous, sinó perquè “s’ha de reorganitzar l’entorn del barri i s’ha d’aconseguir el consens veïnal abans d’acordar la proposta definitiva amb l’Ajuntament i amb tots els partits polítics que conformen el ple”. Tot i això, els responsables de l’Espai Barça són optimistes i preveuen tenir les propostes acceptades el gener del 2018. Un cop aprovada la modificació del Pla General Metropolità, un procés que la regidora Janet Sanz calcula que s’allargarà fins a finals del 2017, el Barça podrà demanar la llicència d’obres per al Camp Nou i el Palau Blaugrana, tot i que encara quedarà pendent l’aprovació d’un nou pla especial per a la construcció de les oficines, l’aparcament subterrani per a 3.200 places, l’hotel, la rehabilitació de la Masia de can Planes -ara aturada- i la sortida del metro de la línia 9, amb la qual el club pretén aixamplar la vorera de l’avinguda Dr. Marañón per convertir-la en un gran vial.

 

Els ‘naming rights’, encara sense previsió

 

El Barça té contractada l’empresa americana Van Wagner, especialitzada en serveis a l’esport i a l’entreteniment, per a la recerca del patrocinador principal de l’estadi, aquell que garanteixi el pagament de 200 milions d’euros pel finançament d’un terç de l’Espai Barça, pressupostat en 600 milions, amb el sobrecost ja calculat d’un mínim de 28 milions d’euros. Tot i això, sense l’aprovació del PGM definitiu, el club no pot sortir al mercat a la caça de l’sponsor, encara que l’agència contractada treballi en aquesta direcció des del desembre del 2015



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa