Món Esport
L’entrenador del Lió es rendeix a Messi i Guardiola abans de rebre el Barça
  • CA
Bruno Génésio, durant la roda de premsa prèvia a l'Olympique de Lió-Barça.
Bruno Génésio, durant la roda de premsa prèvia a l’Olympique de Lió-Barça. | EFE

Si hi ha dos noms amb què es pugui explicar la història recent del Barça, aquests són els de Pep Guardiola i Leo Messi. El primer perquè va recollir el llegat de Johan Cruyff i el va portar a la seva màxima expressió al primer equip blaugrana; el segon perquè ha estat el denominador comú de (pràcticament) tots els èxits culers del segle XXI. A més, a diferència de la situació del tècnic català, que ara vesteix els colors del Manchester City, la importància de l’astre argentí al Camp Nou és quelcom obvi i que es pot comprovar cada setmana.

 

Bruno Génésio ho sap. L’entrenador de l’Olympique de Lió, el primer equip que intentarà evitar que el Barça aconsegueixi guanyar l’orelluda que tant anhela, s’ha desfet en elogis cap als dos personatges lligats al conjunt blaugrana en la roda de premsa prèvia al partit d’anada dels vuitens de final de la Champions. En relació a l’actual dirigent del City, el francès ha assegurat que “és un dels tres millors tècnics del món, si no el millor”. “També m’agraden Ancelotti, Klopp, Tuchel o Allegri, però Guardiola és el millor perquè sap trobar un lloc nou per a cada jugador. M’encanta la seva forma d’entendre el futbol“, ha seguit valorant.

 

En relació a Messi, Génésio ha afirmat que “és el millor jugador del món fins i tot quan no està bé”: “El Barça té la sort de tenir un jugador diferent de la resta, un futbolista fora del normal, ja que veu i pot fer coses que els altres ni veuen ni poden fer”. Houssem Aouar, sensació del Lió aquesta temporada i encarregat avui d’atendre els mitjans de comunicació, ha afegit que “serà complicat aturar-lo, però confiem a poder-ho fer”. “Sigui com sigui, no ens hem de centrar només en ell. Messi és un grandíssim jugador, però hem de pensar en tot l’equip“.

 

Sense Fekir, l’estrella de l’equip

 

Tant un com l’altre han insistit a lamentar la baixa de Nabil Fekir, líder del Lió que es perdrà el partit per sanció. “És el nostre capità, el nostre líder, i és molt difícil no tenir-lo en un partit com el d’aquest dimarts perquè sempre rendeix molt bé. Haurem d’esforçar-nos per no notar la seva absència”, ha valorat Génésio. “És clau per a nosaltres, però tenim plantilla per fer un bon partit”, ha afegit un Aouar que viurà “el primer gran partit de la meva carrera. He vist molt el Barça, un dels millors clubs del món, i tinc moltes ganes d’enfrontar-m’hi”.

 

“Necessitem equilibri. Quan t’enfrontes a un rival com el Barça has d’estar molt organitzat quan no tens la pilota i els has de fer defensar perquè se sentin incòmodes. Ja ho vam fer contra el City, que té una filosofia i una forma de jugar molt semblant”, ha analitzat l’entrenador francès, que a més també ha reconegut que va adonar-se que la defensa de tres centrals del Valladolid va incomodar molt els de Valverde: “És una opció, sí. Sabem que els dificulta el joc”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa