Món Esport
L’Audiència Nacional envia Sandro Rosell a la presó
  • CA

La jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela ha decretat l’ingrés a presó de manera incondicional per a Sandro Rosell i per al seu soci andorrà Joan Besolí. La magistrada del jutjat número 3 considera que l’expresident del Barça forma part d’una organització criminal que es dedicava a blanquejar diners i que existeix risc de fuga i de destrucció de proves.

Sandro Rosell ha declarat durant aproximadament dues hores, acusat de blanqueig de capitals i organització criminal, després que se l’hagi vinculat a comissions il·legals facturades per la venda dels drets televisius de la selecció brasilera durant l’etapa de Ricardo Teixeira a la presidència de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF).

 

Segons la investigació, Sandro Rosell va rebre 15 milions d’euros en un compte suís provinents d’una empresa amb seu a Qatar. Aquesta quantitat va ser, posteriorment, transferida a Andorra per al seu blanqueig. Joan Besolí, també enviat a presó, és el soci de Rosell a la gestoria Comptatges, des de la qual van tramitar la residència andorrana per a l’expresident de la CFB.

Segons la jutgessa, Rosell liderava una organització criminal que es dedicava a blanquejar diners a través de comissions irregulars. Els Fiscals Daniel Campos i Vicente González Mota han demanat presó sense fiança un cop finalitzada la declaració de l’expresident blaugrana, una petició que Lamela ha acceptat.

 

Per als testaferros de Sandro Rosell, Shahe Hanessian i Andreu Ramos, la jutgessa ha decretat llibertat amb mesures cautelars corresponents a la retenció del passaport i a la compareixença mensual davant les autoritats.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa