Món Esport
L’Audiència Nacional acusa el Barça i Neymar d'”abús de dret i frau a la llei”
  • CA

 

L’Audiència Nacional ha frustrat l’últim intent de Neymar, Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu per intentar evitar el pas pels jutjats pel fitxatge del davanter brasiler, segons informa ‘El Confidencial’. El jutge José de la Mata els va processar el novembre del 2016, juntament amb els pares del jugador i el FC Barcelona, després de concloure que haurien comès un presumpte delite de corrupció entre particulars i d’estafa en aquesta oprtació, al simular un preu de traspàs inferior al real i firmar un acord abans de que Neymar fos agent lliure, el que vulnerava la normativa de la FIFA. 

 

  

El passat gener, quan només restava fxar la data de la vista oral, les seves defenses van intentar tombar la causa argumentant que aquest òrgan no té competències per jutjar-los. D’una banda, els pares van al·legar “falta de jurisdicció penal espanyola” per jutjar-los per un delicte de corrupció entre particulars, mentre que el Barça va presentar un segon escrit on s’adheria a la petició del brasiler i argumentava que l’Audiència Nacional tampoc era l’òrgan competent per jutjar el delicte d’estafa. La Fiscalia va reaccionar oposant-se a la petició, i el magistrat que haurà de dictar sentència, José María Vázquez Honrubia, li ha donat la raó al Ministeri Públic en un auto on acusa els implicats de “vorejar l’abús de dret i el frau a la llei” per plantejar tal reclamació en aquest moment del procés. 

 

 

Segons l’auto del passat 5 de juliol al qual ha tingut accés ‘El Confidencial’, la fiscalia va rebutjar els plantejaments de les defenses en un escrit “exhaustiu, raonat i fonamentat”. En aquest escrit, el magistrat retreu que els acusats no plantegessin la falta de competència de l’Audiència Nacional ni en el seu recors a l’auto de transformació de la causa en procediment abreviat ni quan van presentar els respectius escrits de defensa. “No han formulat la petició fins aquest moment, pel que la petició que ara es dedueix voreja l’abús de dret i el frau a la llei proscrit en l’article 11 de la LOPJ”, recull l’auto. El proper tràmit serà fixar una data del judici. Estava previst que comencés la passada primavera, però no es contempla que comenci abans de l’hivern. 

 

El jutge instructor José de la Mata va concloure que el contracte firmat el 2011 pel qual Neymar rebria 40 milions per fitxar en el futur pel Barça “havia alterat el lliure mercat de fitxatge de futbolistes, al impedir que el jugador entrés al mercat conforme a les normes de lliure competència, de manera que s’obtingués una major quantitat econòmica pel traspàs”, constituïnt el delicte de corrupció entre particulars. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa