Món Esport
L’Audiència de Barcelona ordena reobrir el cas del trasplantament d’Abidal
  • CA
Abidal, durant el partit entre el Barça i el PSV al Camp Nou. | EFE

La secció 10ª de l’Audiència de Barcelona ha ordenat reobrir les diligències del jutjat d’instrucció 28 de Barcelona en relació a la investigació sobre el trasplantament de fetge d’Éric Abidal, exjugador del Barça i actual secretari tècnic blaugrana. D’aquesta forma, s’estima el recurs presentat pel Ministeri Fiscal i l’Advocacia de l’Estat contra l’auto d’arxiu dictat pel jutjat i s’acorda la reobertura de les actuacions per tal de practicar les diligències sol·licitades, com per exemple que declari el donant com a testimoni.

 

La investigació del cas encara no s’ha acabat perquè la secció 10ª de l’Audiència de Barcelona ha apreciat nous indicis i constata que no queda ben acreditada la identitat del donant, el cosí d’Abidal, i que existeixen suposades “irregularitats o discrepàncies en l’historial clínic”. Així, l’òrgan demana que investigui un altre cop una conversa sobre el fetge de l’exfutbolista francès entre Sandro Rosell, llavors president del Barça, i un col·laborador seu al club.

 

L’octubre del 2018, el jutge que investigava el cas va desestimar la petició de la Fiscalia de reobrir el cas. El Ministeri Públic havia demanat tornar a obrir la investigació el juliol passat, després que El Confidencial publiqués unes converses telefòniques en què es deixava entreveure que Sandro Rosell admetia que havia adquirit un fetge il·legal per a Abidal. A la sol·licitud de reobertura, la Fiscalia assegurava que en la documentació faltava la firma del donant, però es va poder comprovar que era un defecte d’una fotocòpia i per tant, la signatura era correcta.

 

El jutge també va concloure que no calia demanar altra vegada una prova forense per determinar que la persona operada era el cosí d’Abidal, ja que en una primera petició d’aquesta prova pericial les autoritats franceses ho van desestimar perquè a França la venda d’òrgans no és delicte.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa