Món Esport
Koeman: “Només treballaré amb jugadors que vulguin estar al Barça”
  • CA

Ronald Koeman ha aterrat a Barcelona amb les idees molt clares. L’holandès, presentat aquest dimecres com a nou entrenador del Barça, va ser un dels milers de culers que el passat divendres va presenciar, amb tristesa, la pitjor derrota del conjunt blaugrana de la història recent. I té molt clar que ni el resultat (2-8) ni la imatge pobra de l’equip es poden repetir. Per aquest motiu, l’heroi de Wembley ha assenyalat amb contundència, en la seva primera compareixença després de signar el contracte que el lligarà al Camp Nou fins al 30 de juny del 2022, que “només treballaré amb jugadors que vulguin estar aquí”.

“Un jugador de 31 o 32 anys no està acabat si encara té fam de títols i ganes de donar el màxim al club. En canvi, hi ha joves de 20 anys sense voluntat d’aportar res. Només treballaré amb gent que vulgui estar aquí. Si algun jugador vol marxar, que parli amb el club i aclareixi el seu futur”, ha dit. “El Barça és el club més gran del món i ha de recuperar l’orgull i el prestigi. Ningú vol que es repeteixi la imatge de l’altre dia. Ni el president, ni l’entrenador, ni els jugadors ni els afeccionats. Com tots els culers, el que va passar a Lisboa em va entristir molt. Pel resultat i per la imatge. Va ser un dia nefast, però en viurem de molt diferents”, ha afegit en relació amb el ridícul de l’equip blaugrana contra el Bayern de Munic.

Koeman no ha volgut analitzar la situació particular dels jugadors que conformen, ara per ara, la plantilla, però sí que ha valorat el futur de Leo Messi, ja que “ell és el millor jugador del món i s’ha de tractar de forma diferent de la resta”. “No sé si l’he de convèncer perquè continuï. És el millor jugador del món i el vull tenir al meu equip, d’això no en tinc cap dubte. És un futbolista que guanya partits. Estaré contentíssim si vol quedar-se, té contracte fins a l’estiu del 2021 i no contemplo que marxi. Parlaré amb ell sobre qüestions privades com ho faré amb els altres capitans. Prendrem decisions, però en el cas de Messi tant de bo que segueix molts anys aquí”, ha reflexionat al voltant de l’argentí.

Respecte a la resta del vestidor, que podria acollir Coutinho després del seu pas per l’Allianz Arena, s’ha limitat a declarar que “no m’agrada parlar individualment dels jugadors” i que “el que hem de fer a partir d’avui és buscar el millor pel club, la millor plantilla possible per afrontar la temporada”. “Prendrem les decisions que calgui. És un moment per donar oportunitats als joves si se les mereixen. Soc holandès i nosaltres no tenim cap mena de por a l’hora de confiar en els més joves. Buscarem l’equil·libri adequat perquè l’equip jugui amb més intensitat, que és el principal aspecte a millorar”, ha opinat el nou tècnic del Barça, que tampoc no s’ha mullat sobre possibles fitxatges com Donny van de Beek o Lautaro Martínez: “El que hem de fer nosaltres és analitzar la nostra plantilla i millorar les posicions que considerem oportunes”.

Escola holandesa

Qüestionat per l’estil futbolístic que practicarà el seu equip, Koeman també ha estat molt concís: “Als holandesos ens agrada tenir la pilota i jugar bé a futbol”. “El més important és guanyar els partits, és clar; però el millor camí per aconseguir el màxim rendiment de l’equip és fer gaudir els futbolistes. Sempre hi haurà una connexió entre el Barça i Holanda”, ha apuntat. El tècnic holandès, per últim, no s’ha mostrat preocupat per les eleccions programades per al març del 2021: “Estic molt feliç i orgullós. Tothom sap que el Barça és casa meva i que avui compleixo un somni. És un club que sempre exigeix el màxim i a mi això m’agrada. Cal treballar de valent per retornar l’equip al màxim nivell i controlar el que podem controlar. L’únic que puc fer és obtenir bons resultats. Tinc un contracte per als pròxims dos anys. Soc conscient que hi ha eleccions, però també cal dir que com a entrenador mai no hi ha seguretat. Jo he de fer la meva feina: que l’equip jugui bé, guanyi partits i la gent gaudeixi. Si ho faig bé, el pròxim president confiarà en mi”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa