Món Esport
Koeman, tranquil abans les eleccions al Barça: “Jo tinc dos anys de contracte”
  • CA

Ronald Koeman és plenament conscient que el Barça viu una situació institucional excepcional. A l’entrenador blaugrana, no obstant això, aquest context no l’ha sorprès, ja que quan va negociar la seva arribada a la banqueta local del Camp Nou ja sabia que s’acabaria produint. “No és una situació nova. Quan vaig acceptar venir al Barça, ja sabia que hi hauria eleccions. Per a mi no és una situació incòmoda. Tinc un contracte de dos anys, ja veurem qui guanya les eleccions. Nosaltres, com a jugadors i tècnics, hem de treballar i obtenir el màxim rendiment possible de l’equip”, ha valorat en la roda de premsa prèvia al partit del seu equip contra el Ferencváros.

El tècnic holandès ha revelat també que el motiu pel qual ha tornat a donar descans a Leo Messi té a veure amb el fet que l’argentí no podrà descansar fins d’aquí a força temps. “Entenc que no és habitual, però el calendari ens ha donat dos moments per donar-li descans i els hem aprofitat. Això ens permetrà donar minuts a altres jugadors. El partit de dissabte al camp del Cadis és molt important per la nostra trajectòria a la Lliga”, ha justificat. “Els futbolistes sempre volen jugar, però totes les decisions que prenc les consensuo amb ells. La decisió final sempre és meva. Hi havia dues oportunitats per donar descans a Messi, contra el Dinamo de Kíev i el Ferencváros. I les hem aprofitat. A partir d’ara jugarem cada tres dies i ens serà impossible fer aquestes rotacions”, ha afegit.

A més, Koeman també ha explicat que Umtiti i Araujo es troben en la recta final de la seva recuperació, encara que els seus casos són molt diferents. El francès fa molt de temps que no juga i, per tant, “aquest dimecres disputarà un partit d’entrenament amb el filial per posar-se a prova”. L’uruguaià, per la seva banda, “ha fet part de la sessió amb el grup, però no volem arriscar. Encara li falta una mica”. “Volem tots els futbolistes al 100% abans d’incloure’ls en una convocatòria”, ha reflexionat al respecte.

Les declaracions de Koeman prèvies al Ferencváros-Barça

Res de partit intranscendent: “El més important era classificar-nos per als vuitens, cosa que ja vam aconseguir a Kíev. El Barça, però, ha de guanyar tots els partits. I ho ha de fer jugant bé. Volem acabar en la primera posició, tenim tres punts d’avantatge respecte a la Juventus”.

El motiu del descans de Messi: “Entenc que no és habitual, però el calendari ens ha donat dos moments per donar-li descans i els hem aprofitat. Això ens permetrà donar minuts a altres jugadors. El partit de dissabte al camp del Cadis és molt important per la nostra trajectòria a la Lliga”.

Umtiti i Araujo, en la recta final de la seva recuperació: “Demà jugarem un partit d’entrenament amb el filial i Umtiti el jugarà. Araujo ha fet part de la sessió amb el grup, però no volem arriscar. Encara li falta una mica. Volem tots els futbolistes al 100% abans d’incloure’ls en una convocatòria”.

Optimista amb la lesió de Piqué: “És clar que parlo amb ell. Cada dia ve a la Ciutat Esportiva per treballar. No soc el metge i no he influït en la seva decisió de no operar-se. Pensem que és la millor manera perquè es recuperi. Compto amb ell per aquesta temporada, no sé quan podrà tornar, però sí que crec que jugarà alguns partits”.

La groga a Messi per homenatjar Maradona: “Ja sabem que hi ha una norma que estableix que treure’s la samarreta és targeta groga. Tothom sap per què ho va fer, va homenatjar Maradona. La decisió no és meva, si ho fos, li trauria l’amonestació. És clar”.

Braithwaite entra en escena: “Hem intentat veure quin és el millor atac possible en tot moment. La posició del Leo i la del Griezmann són importants. En Braithwaite s’ha guanyat jugar i ho ha fet. En alguns partits de Lliga, a més, ens va molt bé tenir la figura del ‘9’”.

A falta de fitxatges, confiança en la Masia: “Estem tenint mala sort amb les lesions. A la pretemporada vam analitzar la situació, influenciada per la crisi econòmica, i vam intentar fer algun fitxatge a la defensa. Com a mínim, aquests problemes físics ens estan permetent donar minuts a gent jove del club. És important cuidar el futbol base. Així hem treballat sempre a Holanda i hem aconseguit formar grans jugadors”.

Tranquil amb les eleccions: “No és una situació nova. Quan vaig acceptar venir al Barça, ja sabia que hi hauria eleccions. Per a mi no és una situació incòmoda. Tinc un contracte de dos anys, ja veurem qui guanya les eleccions. Nosaltres, com a jugadors i tècnics, hem de treballar i obtenir el màxim rendiment possible de l’equip”.

El bon rendiment de Mingueza: “No m’està sorprenent. Abans de jugar, s’entrenen un temps amb el primer equip i ja veiem la seva qualitat. No és complicat per als joves estar a l’altura, ja que estan formats per competir. I, a més, al costat seu tenen els millors del món”.

El Benfica podria tornar Todibo al Barça: “No sé si això és veritat el que s’està dient. No hem parlat d’aquest tema”.

No es mulla sobre possibles fitxatges: “No és moment de parlar de fitxatges. Primer cal saber qui serà el nou president. Hi ha moltes coses que poden influir en aquest sentit. No m’agrada parlar de posicions ni de noms. No seria just per als jugadors que s’estan entrenant amb nosaltres i volen aconseguir un lloc a l’equip. El gener ja decidirem”.

Messi, decisiu: “En Leo té molta importància en el nostre atac. Si la pilota li arriba, hi ha moviments i ell fa molt bones passades. Està treballant bé com he dit diverses vegades. Continua sent un futbolista decisiu”.

El Ferencváros, un rival de nivell: “Espero un partit complicat. És un equip que té futbolistes de molta qualitat. Tenim l’experiència del duel al Camp Nou, on vam jugar molt bé. Haurem de controlar el seu joc i atacar els espais. Contra la Juventus van fer un bon partit i van tenir opcions fins al darrer minut”.

Dues bones oportunitats per donar descans a Messi: “Els futbolistes sempre volen jugar, però totes les decisions que prenc les consensuo amb ells. La decisió final sempre és meva. Hi havia dues oportunitats per donar descans a Messi, contra el Dinamo de Kíev i el Ferencváros. I les hem aprofitat. A partir d’ara jugarem cada tres dies i ens serà impossible fer aquestes rotacions”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa