Món Esport
Koeman: “Sempre he estat tranquil amb el futur de Messi”
  • CA

Leo Messi ha marcat la prèvia del partit del Barça contra l’Eibar, l’últim que el conjunt blaugrana disputarà aquest 2020. En primer lloc, l’astre argentí ha allargat les seves vacances a l’Argentina per acabar de fer net i superar les molèsties al turmell dret que l’acompanyen des del compromís contra el Valladolid. De l’altra, el capità va concedir una entrevista a Jordi Évole que ha donat pas a noves especulacions al voltant del seu futur. Evidentment, Ronald Koeman ha estat preguntat per ambdues qüestions en la compareixença davant els mitjans de comunicació que ha fet aquest dilluns.

Sempre he estat tranquil amb el futur de Messi. No vaig veure l’entrevista en directe, però he llegit algunes declaracions a la premsa. Em sembla perfecte que hagi concedit aquesta entrevista. Amb ell sempre he estat tranquil. El que hem de fer nosaltres és intentar obtenir el seu màxim rendiment. Ja veurem què passa”, ha dit l’heroi de Wembleu, a qui el ‘10’ va lloar. “Li agraeixo. És una persona molt important en aquest club. A tothom li agrada que parlin bé d’ell. Segueixo sent el mateix: estem fent canvis, és un any de transició. En Leo és una peça molt important del projecte”, ha dit al respecte. Koeman no considera que l’arribada de Pochettino al PSG apropi Messi al Parc dels Prínceps, ja que “no crec que prengui aquesta decisió en funció de l’entrenador”.

Sobre l’absència de l’argentí contra l’Eibar, el tècnic holandès ha argumentat que “té molèsties al turmell”. “No ha pogut entrenar i no està en condicions de jugar el partit de demà. Per això li hem donat dos dies més de descans. Els doctors ens ho van recomanar. Després d’una setmana del darrer compromís, estarà bé físicament per jugar el pròxim enfrontament”, ha sentenciat.

Les declaracions de Koeman prèvies al Barça-Eibar

Un últim partit del 2020 exigent: “L’Eibar és un equip que pressiona molt. Haurem d’estar bé. Si no, serà un partit molt complicat”.

L’absència de Messi: “En Leo té molèsties al turmell. No ha pogut entrenar i no està en condicions de jugar el partit de demà. Per això li hem donat dos dies més de descans. Els doctors ens ho van recomanar. Després d’una setmana del darrer compromís, estarà bé físicament per jugar el pròxim enfrontament”.

No li preocupa el futur de Messi: “No vaig veure l’entrevista en directe, però he llegit algunes declaracions a la premsa. Em sembla perfecte que hagi concedit aquesta entrevista. Amb ell sempre he estat tranquil. El que hem de fer nosaltres és intentar obtenir el seu màxim rendiment. Ja veurem què passa”.

Messi considera que el fitxatge de Koeman va ser un encert: “Li agraeixo. És una persona molt important en aquest club. A tothom li agrada que parlin bé d’ell. Segueixo sent el mateix: estem fent canvis, és un any de transició. En Leo és una peça molt important del projecte”.

L’arribada de Pochettino apropa Messi al PSG?: “No ho sé. No sé si és veritat que serà el nou entrenador del PSG. Messi no decidirà el seu futur en funció d’un entrenador. No ho crec. Ho parlarà amb la seva família”.

Poca preparació: “Són tres entrenaments, encara que un el vam haver de fer de forma individual pel coronavirus. De vegades, un descans és un entrenament per als jugadors. És important que els futbolistes estiguin amb la seva família i desconnectin una mica. No pot ser cap problema que els esportistes tinguin tres o quatre dies de descans”.

Dembélé, preparat per tornar: “Està bé, ja fa dies que s’exercita amb l’equip. En principi, entrarà en la convocatòria”.

Obert a cedir jugadors a altres equips: “En principi, estem parlant sobre qüestions de la plantilla que podem millorar. Hi ha futbolistes que no estan tenint massa minuts, però encara no hi ha res decidit. Quan arribi el nou president, li donarem el nostre punt de vista i ja veurem què passa”.

No vol parlar de sistemes: “Es pot parlar molt del sistema, però el més important és l’energia i el treball. Qualsevol formació pot ser ofensiva i defensiva. Un equip ha de saber jugar de diverses formes. Per als nostres contraris serà més difícil si ho fem així”.

L’equip necessita líders: “No tenir Messi sempre és un contratemps. Perdem un gran jugador. Ara bé, tenim molts futbolistes que poden ocupar la seva posició. Tant de bo que aconsegueixin tenir una efectivitat semblant. Necessitem que alguns jugadors estiguin en el millor estat de forma possible”.

Un 2020 per oblidar: “Vaig començar l’any tranquil, ja que entrenar la selecció holandesa no és el mateix que dirigir un club tan gran com el Barça. He tingut problemes de cor, el coronavirus… ha estat un any molt complicat. En l’àmbit esportiu, soc on sempre havia volgut estar. Espero que l’any vinent les coses vagin millor a l’equip”.

Molt satisfet amb el rendiment de Pedri: “És un exemple de com s’ha de gestionar la joventut al Barça. Ningú es podia imaginar que ho faria tan bé. Jo li dono consells per millorar coses, però ell sap perfectament què ha de fer. Té un gran futur”.

Hi haurà moviments al mercat d’hivern?: “Si creiem que a algú li convé marxar cedit durant mig any, parlarem amb ell. La nostra obligació és avançar feina abans que arribi el nou president. Espero que amb una setmana en tinguem prou”.

Messi vol ser director esportiu: “Tot depèn de cadascú. En els meus últims anys com a jugador jo vaig considerar que la millor forma d’estar a prop del futbol després de retirar-me era ser entrenador. Si Messi prefereix ser director esportiu, jo no tinc res a dir. És la seva decisió. Que vulgui continuar al Barça, sigui com sigui, és una molt bona notícia. Té molta experiència i podria ajudar molta gent del club”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa