Món Esport
Koeman, sobre Messi: “Si no hi és el millor del món, ens faltarà alguna cosa”
  • CA

Ronald Koeman, entrenador del Barça, ha atès els mitjans de comunicació abans de la final de la Supercopa d’Espanya que enfrontarà el seu equip amb l’Athletic Club de Bilbao. L’encontre serà demà diumenge 17 de gener a les 21:00h a l’estadi de la Cartuja de Sevilla i Leo Messi, capità blaugrana, és el gran dubte de l’expedició culer. Respecte a la seva situació, Koeman espera poder-lo tenir, però admet la incertesa i diu que “el jugador tindrà la darrera paraula”. Ha acceptat que sense ell “ens faltarà alguna cosa” i ha repetit en moltes ocasions la importància de poder comptar amb “el millor del món”.

Preguntat respecte a la importància d’aquesta final i si pot ser el punt d’inflexió definitiu per a l’equip, Koeman no ha volgut ser gaire extrem. “No deixa de ser un partit més, no pot ser tan decisiu”, ha assegurat. Sí que ha acceptat que es tracta d’una cita important per confirmar la bona dinàmica, però ha deixat clar que “no és el títol més important, tot i que un títol sempre és un títol”.

Respecte al mercat d’hivern, que ja ha quedat demostrar que es mantindrà congelat per als blaugrana sense la nova junta directiva i el nou president, Koeman no ha volgut ser gaire dramàtic. No ha amagat que preferiria poder comptar amb Eric García, però ha assegurat que amb la plantilla que té està “content i satisfet”. A més a més, ha deixat clar que Neto no sortirà perquè ells s’hi han negat, però no ha tancat la porta a la baixa d’algun jove, com sempre, a causa de “la importància que té que tinguin minuts”.

Les respostes de Ronald Koeman

Com arriba l’equip?: “Estem bé, contents per poder jugar la final. Hem tingut un cansament important a causa de la pròrroga, però també hem tingut molts dies per descansar. Ens espera un rival molt complicat, que treballa molt i competeix molt bé. Si ens arriben, haurem de saber-nos defensar. Volem tenir el domini i controlar el partit. La Reial Societat ja ens va demostrar que és molt difícil entrar en segons quins partits, però esperem tenir el dia”.

La gran pregunta, arribarà Messi?: “Ahir el vam tenir disponible i avui intentarà provar-se per estar a la final. Demà ho sabrem del cert, ell té la resposta final. Esperem que hi pugui ser”.

El no fitxatge d’Eric García: “He sentit a dir que estic descontent i preocupat i no és així. Estic bé i estic content. Sé quines són les limitacions econòmiques del club. Si no és possible, no és possible”.

La moral de l’equip si arriba Messi: “Segur que els hi aniria molt bé. Si no està el millor del món, ens faltarà alguna cosa. Amb ell, l’equip és molt més fort”.

La importància del primer títol: “És molt important. És una final i és un títol. És la forma de demostrar que estem en el bon camí. No és el títol més important, però no deixa de ser un títol”.

La victòria com a punt d’inflexió: “És només un partit, tampoc no pot ser tan decisiu. Però sí que ens pot donar molta confiança. Sembla que sí que comencem a ser allà on hem de ser”.

Comparació amb el darrer partit a San Mamés: “Segur que canviaran moltes coses. Ja veurem què passa demà. Estem preparats per fer-ho encara millor”.

Recuperació d’Ansu Fati i Sergi Roberto: “Sergi Roberto estarà abans que Ansu Fati, potser d’aquí a dues setmanes. Tampoc no els vull posar pressió, perquè interessa que es recuperin bé”.

Sortides al mercat d’hivern: “Als jugadors joves els interessa jugar minuts. El representant de Neto ens ha demanat una sortida per a ell, però nosaltres hem dit que no perquè és un porter important per a nosaltres”.

La primera final per a molts jugadors: “Han de treure-li importància. Han de confiar en ells mateixos. A més, si volen agafar experiència en finals, les han de jugar abans. Els joves han d’aprendre de l’experiència dels veterans”.

L’eliminació del Reial Madrid: “Això no em tranquil·litza, això em demostra que l’Athletic és un rival perillós i pot passar qualsevol cosa”.

Algun discurs de motivació?: “Per a una final de Supercopa no és necessari. Sabem quin pla de partit hem de seguir. Tenim ganes de guanyar i no cal que ens posem més pressió al damunt”.



Més notícies
Frenkie de Jong, durant la Supercopa | Europa Press
Barça-Athletic: horari i TV de la final de la Supercopa d’Espanya
Notícia: Barça-Athletic: horari i TV de la final de la Supercopa d’Espanya
Comparteix
Quan i on es podrà seguir el partit decisiu entre el conjunt blaugrana i el basc
Sergio Busquets, jugador del Barça | Europa Press
Busquets: “És la pitjor situació institucional que he viscut mai al Barça”
Notícia: Busquets: “És la pitjor situació institucional que he viscut mai al Barça”
Comparteix
El migcampista català s'ha mostrat optimista de cara a la final de la Supercopa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa