Món Esport
Koeman, sobre la polèmica amb els salaris: “Entenc la postura del club i la dels jugadors”
  • CA

A Ronald Koeman només li agrada parlar de futbol. És el tema que domina i, a més, té la sort de dedicar-s’hi i poder dirigir un gran equip com el Barça. La prèvia del primer clàssic de la temporada ha estat marcada per la polèmica entre la directiva i la plantilla blaugrana per la rebaixa salaria, així com una entrevista de Gerard Piqué a La Vanguardia en què ha destrossat Josep Maria Bartomeu i l’ha deixat en evidència, però el tècnic holandès ha deixat molt clar que res ni ningú aconseguirà que desviï un mil·límetre la seva atenció en la pilota i, concretament, en el Reial Madrid.

“No estic preocupat per la rebaixa salarial. Si veiés que en els entrenaments o els partits no hi hagués motivació, atacaria el tema i l’intentaria solucionar. Entenc la postura del club i la dels jugadors, han de parlar entre ells i solucionar-ho. El coronavirus ha afectat molt el Barça. Jo el que he de fer és manar en els entrenaments. Si veig alguna cosa diferent del que ha passat últimament a les sessions, parlaré amb qui hagi de parlar”, ha opinat sobre les negociacions per adequar els contractes dels futbolistes a la greu crisi econòmica que travessa l’entitat culer. “En Gerard ja fa molts anys que està al Barça. Jo vaig arribar fa un parell de mesos només. Té la seva opinió i la respecto. És una persona llesta que sap que si fa una entrevista d’aquesta mena, podrà jugar bé igualment. He de respectar qualsevol opinió mentre els jugadors estiguin centrats en el futbol. Ell ho està i, per tant, jo no m’he de preocupar”, ha afegit sobre les paraules de Piqué.

Respecte a l’alineació amb què el seu Barça podria rebre el Madrid, Koeman ha deixat entreveure que si no hi ha cap contratemps de darrera hora, Jordi Alba –que aquest divendres ha rebut l’alta mèdica– serà titular. Antoine Griezmann, per la seva banda, no ho té tan fàcil: “No és bo discutir cada dia la seva funció. Hi ha altres jugadors a la plantilla, ell n’és un dels importants. Jo vull que tots els futbolistes estiguin al màxim nivell possible, però el que m’interessa és l’equip. Escolliré l’alineació amb l’objectiu d’aconseguir el millor resultat possible”.

Entre moltes altres coses, l’entrenador culer també ha explicat que no pensarà en l’experiència a l’hora de confeccionar l’onze inicial. “Per a mi, el més important és el rendiment de cada jugador. Personalment, no em fixo en l’edat. Per guanyar experiència, la gent jove ha de disputar partits. El sistema i com hem de jugar ja ho sabem, l’onze el triarem demà. No dependrà de l’edat, això segur”, ha dit en una compareixença en què ha enviat un missatge de consell a tots aquells futbolistes que aquest cap de setmana podrien debutar en un clàssic: “Ser jugador del Barça és quelcom especial. En un enfrontament contra el Madrid encara més, és un partit del qual es parla molt. Cal estar tranquil, tenir el cap molt fred, pensar en l’equip, concentrar-te en el que pots controlar i deixar de banda el que no depèn de tu”.

Les declaracions de Koeman prèvies al clàssic de Camp Nou

Un clàssic atípic: “És estrany que en un camp tan gran com el Camp Nou no hi hagi un ambient important, però ens hem d’anar acostumant a poc a poc. Espero que aviat puguem tenir l’ajuda del nostre públic, és com jugar amb un futbolista més”.

La crisi esportiva del Madrid: “Sempre hi ha molta pressió per als dos equips. El resultat dels últims partits no té res a veure amb el que passarà. El Madrid no ha estat al seu nivell en els dos darrers compromisos, però això no vol dir que no sigui un equip gran amb gent molt experimentada que sap que ha de competir. El que ha passat últimament no tindrà influència”.

Griezmann podria ser titular: “Té opcions de jugar. No és bo discutir cada dia la seva funció. Hi ha altres jugadors a la plantilla, ell n’és un dels importants. Jo vull que tots els futbolistes estiguin al màxim nivell possible, però el que m’interessa és l’equip. Escolliré l’alineació amb l’objectiu d’aconseguir el millor resultat possible”.

Sense nervis: “Espero dormir tranquil. És un partit diferent de la resta per a tothom. En el clàssic sempre hi ha més pressió, però fa molts anys que estic en aquest esport. Sé que disputarem un compromís important contra l’etern rival, però estic acostumat a gestionar aquestes emocions”.

L’entrevista incendiària de Piqué: “En Gerard ja fa molts anys que està al Barça. Jo vaig arribar fa un parell de mesos només. Té la seva opinió i la respecto. És una persona llesta que sap que si fa una entrevista d’aquesta mena, podrà jugar bé igualment. He de respectar qualsevol opinió mentre els jugadors estiguin centrats en el futbol. Ell ho està i, per tant, jo no m’he de preocupar”.

No s’espera un Madrid vulnerable: “Quan comets errors, vols millorar. Ni a ells ni a nosaltres ens faltarà motivació demà. Tots els jugadors del Barça i el Madrid estan acostumats a jugar aquesta mena de partits. No m’imagino un rival vulnerable. Al contrari”.

Ramos, dubte: “Ens hem de centrar en nosaltres mateixos. El Madrid té la seva qualitat i contra el Barça últimament ha jugat amb un 4-4-2. No ens deixarà els espais que han concedit contra Cadis i Xakhtar Donetsk. Esperem un Madrid més compacte. Serà important si juga Ramos o no, té molta personalitat i sense cap mena de dubte no serà el mateix rival amb ell o sense”.

Jordi Alba, en canvi, apunta a la titularitat: “L’última paraula la té el jugador, que és qui sap si està en condicions de jugar. També parlaré amb el cos mèdic. Decidiré demà, en funció de com se senti després de l’entrenament d’avui. Jo l’he vist molt bé. A veure com evoluciona. Si no hi ha cap contratemps, té moltes possibilitats de jugar”.

No és qüestió d’experiència, sinó de rendiment: “Per a mi, el més important és el rendiment de cada jugador. Personalment, no em fixo en l’edat. Per guanyar experiència, la gent jove ha de disputar partits. El sistema i com hem de jugar ja ho sabem, l’onze el triarem demà. No dependrà de l’edat, això segur”.

Reconduir el rumb a la Lliga: “Els futbolistes han demostrat ambició i ganes des de l’inici de temporada. Volem reaccionar, tenir més confiança i demostrar que estem en el bon camí després de perdre contra el Getafe”.

Un clàssic sempre es decideix per petits detalls: “Serà un partit igualat. En els dos equips hi ha molta qualitat i experiència. L’aspecte de l’ambient serà estrany, però serà un duel que es decidirà per petits detalls”.

Els Barça-Madrid de la seva època: “No ha canviat massa la cosa. L’única gran modificació és que ara no hi ha públic, que és el pitjor que pot passar en un clàssic. Barça i Madrid són dos equips grans que sempre han de lluitar per guanyar títols i, si no ho fan, hi ha crítiques cap als entrenadors i les plantilles”.

Satisfet amb l’equip: “És important guanyar. La confiança s’aconsegueix guanyant partits. Els jugadors s’ho mereixen per l’ambició i les ganes que han demostrat des del primer dia. Hem de centrar-nos en el dia a dia. Tenim un calendari molt atapeït i hem de buscar motivació per disputar tots els compromisos”.

La rebaixa salarial: “No estic preocupat per això. Si veiés que en els entrenaments o els partits no hi hagués motivació, atacaria el tema i l’intentaria solucionar. Entenc la postura del club i la dels jugadors, han de parlar entre ells. Jo el que he de fer és manar en els entrenaments, si veig alguna cosa diferent del que ha passat últimament a les sessions, parlaré amb qui hagi de parlar”.

Records de la seva etapa com a jugador: “Vaig jugar bastants clàssics. Recordo especialment el 5-0, en què vaig marcar un gol bonic de falta. També el meu primer, en què vaig marcar dos gols de penal, i això que un me’l van fer repetir”.

Ansu Fati i Vinícius, dos joves amb molt de futur: “Malgrat la seva edat, són jugadors bons que estan aprenent moltes coses ràpidament. Ho han demostrat en els entrenaments i en els partits. Repeteixo, per mi no és important l’edat d’un jugador. M’interessa el seu rendiment”.

Consells per als futbolistes: “Ser jugador del Barça és quelcom especial. En un enfrontament contra el Madrid encara més, és un partit del qual es parla molt. Cal estar tranquil, tenir el cap molt fred, pensar en l’equip, concentrar-te en el que pots controlar i deixar de banda el que no depèn de tu”.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a octubre 23, 2020 | 14:34
    Ramon octubre 23, 2020 | 14:34
    Empat a casa amb el Sevilla. Derrota al camp del Getafe. Ens venen la cabra de la il·lusió només per desactivar la mobilització del vot de censura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa