Món Esport
Koeman explica el motiu del descans de Messi i De Jong: “El calendari és una bogeria”
  • CA

Ja ho va fer abans del partit contra l’Atlètic de Madrid i ho ha repetit en la roda de premsa prèvia al viatge a Kíev. Ronald Koeman ha criticat amb contundència els horaris de la Lliga i la Champions League i ha aprofitat la lesió muscular de Sergi Roberto, que estarà dos mesos de baixa, per justificar-ho. “És important que la UEFA i la FIFA es replantegin el que estan fent als jugadors. Han de reflexionar. El calendari és una bogeria”, ha declarat.

Per aquest motiu, l’entrenador holandès ha decidit no córrer cap risc amb Leo Messi i Frenkie de Jong i no els ha convocat. “És un bon moment per donar-los descans. Han jugat gairebé tots els minuts amb nosaltres i amb les seves seleccions. En Leo, a més, ha fet viatges llargs. El calendari és molt atapeït i els horaris són molt dolents. Ens impossibilita tenir els jugadors sans, l’exemple de Sergi Roberto ho demostra a la perfecció. Els casos de Piqué i Ansu Fati són diferents, per mala sort”, ha analitzat.

A més, Koeman ha lamentat la lesió de Gerard Piqué, “una baixa important i trista tant pel jugador com per l’equip”. “Hem d’acceptar la realitat, per molt difícil que sigui, i treballar per trobar solucions”, ha dit abans de revelar que, com que el Barça no pot fitxar fins al gener com a mínim, ara utilitzarà els joves de la Masia: “Encara no sabem quant temps estarà fora Piqué, però sí que som conscients que no seran dues setmanes. Estem analitzant la possibilitat de fitxar, però, ja ho vam fer en el mercat de fitxatges d’estiu. És un bon moment donar minuts als menys habituals”.

Les declaracions de Koeman prèvies al Dinamo de Kíev-Barça

Descans per a Messi i De Jong: “Hem decidit no convocar en Messi i en Frenkie perquè la situació a la Champions és bastant còmoda. Necessiten un descans, han acumulat molts partits i minuts”.

Umtiti encara no pot jugar: “És un central que fa força temps que està lesionat. El nostre pla amb ell és que estigui en condicions de jugar en aproximadament dues setmanes. S’està entrenant bé i esperem poder comptar amb ell pròximament. No juga des del juny, fa cinc o sis mesos. Necessita recuperar sensacions i capacitat competitiva”.

Mala situació a la Lliga: “No puc estar content amb els resultats, però això no implica que no estigui content amb els jugadors. S’ho estan deixant tot. Estem a punt de classificar-nos per als vuitens de la Champions i hem d’aprofitar el partit de demà per aconseguir-ho”.

Oportunitat per canviar les coses abans del 2021: “No estic satisfet com a entrenador del Barça. Hem perdut molts punts. Tenim set partits de Lliga abans que acabi l’any, cinc d’ells a casa, i jo soc optimista. Som conscients de la situació, jo em centro exclusivament en la meva feina”.

Mingueza apunta a la titularitat: “Sí, és possible. Araujo encara s’està entrenant individualment. No arriscarem amb ell malgrat tenir pocs centrals. El volem ben recuperat. Quan hi ha baixes, altres futbolistes tenen oportunitats com és el cas de l’Òscar”.

El moment dels menys habituals: “La baixa de Piqué és important. Encara no sabem quant temps estarà fora, però sí que som conscients que no seran dues setmanes. Estem analitzant la possibilitat de fitxar, però ja ho vam fer en el mercat de fitxatges d’estiu. Fins al gener, però, no podem fer res més que donar oportunitats als joves. És un bon moment donar minuts als menys habituals”.

Matheus Fernandez, convocat: “Quan tothom està bé, hi ha molta competència en la plantilla. Ha entrat en la convocatòria perquè està entrenant bé i perquè tenim baixes”.

Solidesa defensiva: “No crec que encaixem massa gols. L’altre dia vam fer més ocasions que l’Atlètic de Madrid, però vam rebre una diana en una acció puntual i per errors individuals. No veig l’equip dèbil defensivament. Hi ha partits en què hem concedit molt, com contra el Dinamo de Kíev al Camp Nou, però d’altres en què no tant. Hem de millorar en general, tant defensivament com ofensiva. Hem d’estar més encertats de cara a porteria”.

Messi serà important: “Parlem massa d’ell. Sempre ha tingut molta influència en els èxits d’aquest club i estic convençut que encara és el jugador que necessitem”.

L’adaptació de Sergiño Dest: “El Barça és un club molt gran. Cal donar marge d’adaptació als futbolistes. Està entrenant i jugant bé, amb les baixes que tenim ara haurà de jugar més, sobretot tenint en compte que pot fer-ho a la dreta i a l’esquerra”.

Fitxar un central: “No és un moment de pensar en aquestes coses. Ja parlarem quan s’apropi el gener. Per a mi no comptar amb Cuenca no va ser una decisió arriscada ni dolenta. Cal tenir en compte el futur dels jugadors. En Cuenca havia de tenir minuts. Totes les decisions que hem pres han estat basades en un pla”.

Formació: “El sistema no és tan important. De vegades canviem posicions al mig del camp en funció de les qualitats dels jugadors. Sembla que el Barça només pugui jugar 4-3-3. Depèn de les circumstàncies del partit, col·locarem els futbolistes d’una manera o de l’altra”.

Acceptar la realitat: “Estem parlant d’un central molt experimentat i amb personalitat. La seva baixa és important i trista, tant pel jugador com per l’equip. Hem d’acceptar la realitat, per molt difícil que sigui, i treballar per trobar solucions”.

El repte de guanyar la Champions: “Veig l’equip amb molta ambició. A la Champions és important guanyar a casa i puntuar a fora. A Torí vam jugar molt bé. Volem passar la fase de grups, ja veurem què passa el mes de març. Guanyar la Lliga de Campions és un repte complicat”.

Un enfrontament exigent: “Volem guanyar el partit i classificar-nos. El Dinamo de Kíev va fer un bon partit contra nosaltres al Camp Nou. Demà jugarà amb altres futbolistes, ja que per al duel a Barcelona tenia moltes baixes per coronavirus. Però no és una qüestió de noms, sinó d’intensitat”.

L’explicació del descans a De Jong i Messi: “És un bon moment per donar-los descans. Han jugat gairebé tots els minuts amb nosaltres i amb les seves seleccions. En Leo, a més, ha fet viatges llargs. El calendari és molt atapeït i els horaris són molt dolents. Ens impossibilita tenir els jugadors sans, l’exemple de Sergi Roberto ho demostra a la perfecció. Els casos de Piqué i Ansu Fati són diferents, per mala sort. És important que la UEFA i la FIFA es replantegin el que estan fent als jugadors. Han de reflexionar. El calendari és una bogeria”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa