Món Esport
Koeman dona una lliçó de com gestionar un vestidor
  • CA

L’entrenador del Barça, Ronald Koeman, ha atès els mitjans de comunicació abans del partit del pròxim dimecres 24 de febrer contra l’Elx. Es tracta d’un duel corresponent a la primera jornada de Lliga i ajornat des d’aleshores. L’equip encadena tres partits molt decebedors i, després de l’empat al Camp Nou contra el Cadis, les errades individuals estan a l’ordre del dia i sobretot Lenglet ha quedat molt assenyalat. “Ara estic bé, però diumenge estava fatal”, ha confessat el tècnic neerlandès.

Tanmateix, Koeman ha volgut protegir el seu futbolista: “Ell no és el culpable de la pèrdua de punts. Vam fallar moltes oportunitats que ens haurien permès sentenciar el partit”. La defensa del francès ha estat constant i ha assegurat que és “un gran professional”. Fins i tot, quan un periodista li ha preguntat per la manca de crítica als seus futbolistes, Koeman ha donat tota una lliçó de com es gestiona un vestidor: “Ja els critico internament. Em reuneixo amb ells, parlo clar i els explico els seus errors, però davant de la premsa no ho faré mai i menys individualment. A ells els hi comento el que faci falta, però públicament no”.

Més enllà del cas de Lenglet, Koeman considera que el Barça es troba en un moment molt important de la temporada i assegura que encara aspiren a guanyar-ho tot. “Jo he dit als meus jugadors que hem d’anar a totes”, ha afirmat. Es veu amb capacitat de guanyar la Lliga i creu que “ha quedat demostrat que tots els equips poden baixar el seu rendiment”, mentre que també hi veu opcions a la Copa: “Hem de remuntar, tot i que sense públic serà més difícil”.

Ha insistit diverses vegades en què s’ha de recuperar “l’energia” d’abans de la derrota al Sánchez Pizjuán, perquè ha confessat que l’estat anímic de l’equip “ha baixat”. També entén el disgust dels aficionats, però recorda que “en aquest esport tot pot canviar en dos dies”.

Totes les respostes de Ronald Koeman

El rival: “Han guanyat molta confiança després de la victòria contra l’Eibar. Serà un partit complicat. Si ens esperen enrere, en poden treure un bon rendiment. Haurem de defensar-nos bé i no cometre errors als moments importants”.

Errades individuals: “Els errors no forçats ens han costat punts i partits, però no és just anar en contra d’un jugador o d’un defensa. El dissabte vam tenir moltes oportunitats de sentenciar i un equip com el Barça ha de tenir més efectivitat”.

Araujo: “Està millorant, però no podrà arribar al partit de demà. Encara no ha entrenat amb el grup. No hem de córrer i no puc donar cap data concreta. El cap de setmana o el dimecres vinent, potser…”

Afició disgustada: “Sabem que tot pot canviar en dos dies. Les sensacions de la gent, les opinions de la premsa… Els resultats contra el PSG i el Sevilla ens han fet molt mal, però som el Barça i hem d’estar orgullosos de qui som i d’on som. Hem de crear un ambient d’anar a totes. Hem de posar energia i crear el nostre estil de joc. Hem de tornar a la imatge de Granada”.

Canvis a l’onze: “Donem moltes oportunitats als joves. Anem justos i per treure les castanyes del foc necessitem la gent experimentada. Hem de buscar l’equilibri en les edats i l’experiència de l’equip”.

Lenglet: “He parlat amb ell, és molt seriós i molt professionar i s’ho ha pres de forma personal. No és el culpable de perdre punts. Com a entrenador, he de prendre la decisió de donar confiança als jugadors. També és important l’estat físic dels futbolistes. Buscaré el millor per al partit de demà”.

Haaland i Mbappé: “No hem de parlar de jugadors d’altres equips. Estem jugant partits molt importants i aquest és un tema per al nou president”.

Fitxatges: “Fins que no parli amb el nou president no podré saber res. Hem d’esperar al dia 8 de març”.

Els pròxims partits: “Ens hi juguem moltes coses. Hem de recuperar l’energia de Granada. No podem fallar si volem tenir possibilitats de fer alguna cosa”.

La Lliga: “Encara podem lluitar pel campionat. Tots els equips poden baixar el seu rendiment. A la Copa hem de remuntar, tot i que sense públic serà més difícil. Les dues competicions són igual d’importants”.

Com està el vestidor?: “Els ànims han empitjorat, però en aquest esport tot torna a canviar en pocs dies”.

Falta d’efectivitat: “No tenim un problema de creació d’oportunitats, cosa que seria pitjor. Però sí que és veritat que si haguéssim aconseguit el segon contra el Cadis, ja no hauríem empatat. Hem de marcar més gols, perquè no tenim un bon percentatge d’encert”.

Griezmann i Dembélé: “Han de tornar. L’Antoine va estar molt bé el mes passat i l’Ousmane hauria de marcar més gols per les oportunitats que té”.

Com està Koeman?: “Estic bé, diumenge estava fatal. M’afecten els mals resultats, però no baixaré els meus ànims. Avui he dit a l’equip que podem, no tots els equips guanyaran tots els partits. Hem de guanyar els nostres partits i lluitar per la Lliga. Mentre hi hagi esperances, anirem a totes”.

Protecció dels jugadors: “Ja els critico internament. Em reuneixo amb ells, parlo clar i els explico els seus errors, però davant de la premsa no ho faré mai i menys individualment. A ells els hi comento el que faci falta, però públicament no”.

Falta de lideratge: “Tenim líders, capitans… Piqué, Sergi Roberto, Alba, Busquets, Messi… Hi ha suficient personalitat. Ells han de marcar el camí, perquè han guanyat moltes coses i són molt importants. Han de demostrar com es fan les coses als joves”.

Desconnexions de futbolistes: “Això a vegades ens costa molt car, és cert, però hi ha moltes altres coses que s’han de millorar. L’equip és prou bo per guanyar qualsevol rival”.



Més notícies
Mateu Alemany, en arxiu | Europa Press
Laporta ja hauria escollit un dels noms més importants de la seva candidatura
Notícia: Laporta ja hauria escollit un dels noms més importants de la seva candidatura
Comparteix
Segons Esport3, Mateu Alemany seria el CEO del Barça de l'advocat barceloní
Giró, Freixa i Font, durant el debat | Palco23
Font compara un membre de la candidatura de Laporta amb Goebbels
Notícia: Font compara un membre de la candidatura de Laporta amb Goebbels
Comparteix
El candidat de 'Sí al futur' ha carregat contra Jaume Giró en el debat econòmic electoral

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa