Món Esport
Koeman: “Ansu Fati ha de corregir els seus problemes de concentració”
  • CA

Ronald Koeman, com tot el barcelonisme, està molt il·lusionat amb Ansu Fati i Pedri. Són, sense cap mena de dubte, les dues grans sensacions de l’inici de temporada del Barça. El tècnic holandès, no obstant això, no cau en la temptació de veure-ho tot perfecte; ell té clar que té la funció “d’ajudar” les dues perles i, per tant, parla amb ells constantment per donar-los consells, fer-los tocar de peus a terra i acompanyar-los en el seu creixement personal i futbolístic. Sobretot amb Ansu Fati, que aquest dissabte farà 18 anys, i els “problemes de concentració” que ha de corregir.

“L’aconsello que segueixi treballant i millorant. Ahir vaig estar parlant amb ell l’assumpte de la concentració. No perd pilotes per qualitat, ho fa per falta de concentració. Té molt de talent i és un extraordinari futbolista, però ha de corregir algunes coses. Ha d’estar preparat cada dia per millorar”, ha declarat el tècnic blaugrana en la roda de premsa prèvia a la visita a l’Alabès. “Sempre es pot aprendre alguna cosa dels companys. Es pot aprendre de gent veterana, però també dels joves. Pedri està molt més concentrat i ha de millorar coses que fa bé Ansu Fati. I al revés, és una qüestió de forma de ser. Amb 17 anys el més normal és que els jugadors tinguin alts i baixos, no estan fets. I nosaltres som aquí per ajudar-los”, ha afegit.

D’altra banda, i tal com va fer després del partit contra la Juventus, Koeman ha explicat que no està preocupat per les possibles conseqüències que tingui, en la seva figura, la dimissió de Bartomeu: “No sé com influirà. No ho puc controlar. Soc l’entrenador del Barça i estic treballant al màxim per tirar endavant l’equip, aconseguir resultats i guanyar títols. M’he de centrar en això. Si canvia alguna cosa, ja parlaré amb qui hagi de parlar. No estic nerviós, estic concentrat en la meva feina. Des d’avui fins a les eleccions, els candidats explicaran els seus projectes. Ja veurem qui és el nou president”.

Les declaracions de Koeman prèvies a l’Alabès-Barça

La clau per guanyar l’Alabès: “Sempre analitzem els nostres rivals. L’Alabès pot jugar amb diferents sistemes i formacions, però el més important és traslladar informació que coneixem dels rivals als nostres jugadors, centrar-nos en nosaltres i fer el partit que ens interessi, amb bon ritme, tal com vam fer l’altre dia”.

Possibilitat de repetir l’onze de Torí: “És possible, sí, però hem de tenir en compte l’aspecte físic. Tenim més d’onze jugadors a la plantilla. Es nota que l’equip cada vegada està millor. Contra la Juventus vam fer un partit molt complet. Hem après a buscar millor els espais, encara que dimecres vam fallar en la rematada”.

Ter Stegen, en la recta final de la seva recuperació: “Ahir va començar a entrenar-se amb el grup, però encara li falta una mica de temps per jugar. Espero que aviat puguem comptar amb ell. De moment necessita algunes sessions més per estar sense problemes i no forçar”.

Umtiti també podria reaparèixer pròximament: “De moment no està en condicions de participar. Necessita fer diversos entrenaments amb el grup. Estic content perquè ha reaparegut més o menys, però necessita temps. Falta poc”.

El barcelonisme s’il·lusiona amb Pedri: “És un noi molt tranquil i humil. És normal la reacció que hi ha hagut després dels partits contra el Madrid i la Juvenuts. Ho va fer molt bé. És important que tingui els peus a terra com els té. Si no ho fes, l’hauríem d’ajudar”.

La dimissió de Bartomeu no l’afecta en res, de moment: “No sé com influirà. No ho puc controlar. Soc l’entrenador del Barça i estic treballant al màxim per tirar endavant l’equip, aconseguir resultats i guanyar títols. M’he de centrar en això. Si canvia alguna cosa, ja parlaré amb qui hagi de parlar. No estic nerviós, estic concentrat en la meva feina. Des d’avui fins a les eleccions, els candidats explicaran els seus projectes. Ja veurem qui és el nou president”.

L’aparició de Dembélé: “Les lesions han tingut molta influència en el seu rendiment. Ara està molt bé físicament, darrerament ha entrenat molt bé i els últims partits ha jugat força. És creatiu, veloç, bo en l’u contra u, hàbil en les dues bandes… L’equip necessita desequilibri, ja que aquesta mena de jugadors són els que creen espais. Ha de millorar algunes coses, sobretot la de no perdre pilotes en zones de risc”.

Ansu Fati té problemes de concentració: “L’aconsello que segueixi treballant i millorant. Ahir vaig estar parlant amb ell l’assumpte de la concentració. No perd pilotes per qualitat, ho fa per falta de concentració. Té molt de talent i és un extraordinari futbolista, però ha de corregir algunes coses. Ha d’estar preparat cada dia per millorar”.

Riqui Puig, descartat: “És una decisió tècnica. Segons el meu parer, convocar 23 jugadors és massa. Crec que és millor que viatgem amb 20 o 21 efectius i que alguns futbolistes es quedin aquí per entrenar durament i estar preparats en cas que els necessiti”.

Pedri no té una posició fixa: “Pot jugar en diversos llocs per diverses raons. Per ajudar defensivament com l’altre dia amb Cuadrado, per compaginar-se amb Leo Messi en funció de la posició de l’argentí, per adaptar-se al joc dels rivals… Depèn de molts motius. Ha demostrat que pot fer-ho bé en diferents posicions”.

Diferències entre les dues joies de l’equip: “Sempre es pot aprendre alguna cosa dels companys. Es pot aprendre de gent veterana, però també dels joves. Pedri està molt més concentrat i ha de millorar coses que fa bé Ansu Fati. I al revés, és una qüestió de forma de ser. Amb 17 anys el més normal és que els jugadors tinguin alts i baixos, no estan fets. I nosaltres som aquí per ajudar-los”.

Consells per als futbolistes sense minuts: “L’equip està bastant definit. Els recomano que esperin la seva oportunitat i, mentrestant, demostrin als entrenaments que mereixen jugar. Han de picar la porta constantment. El futbol canvia molt. Han d’estar preparats per quan els necessiti”.

El debat Maradona-Messi: “Maradona va ser el millor jugador de la seva època. Avui ho és Messi. No es pot comparar el futbol actual amb el d’abans. L’esport ha canviat molt, ara és molt més físic i intens”.

Freixa li dona suport: “No m’agrada parlar individualment d’algun candidat. Ja veurem què passa. La meva feina no depèn del fet que algú parli bé o malament de mi. L’important és que guanyem demà, res més”.

És molt important guanyar a Mendizorrotza: “És un equip molt competitiu que té diversos sistemes possibles. Segurament, demà plantejarà un partit defensiu. Serà un duel complicat. Ja veurem com estem quant a la circulació de la pilota i la concentració. Tenint en compte la nostra situació a la Lliga, necessitem els tres punts”.

La lesió d’Araujo: “Té molt de futur. Té qualitats defensives molt importants. Tot i ser alt, també és molt ràpid. Va bé en el joc aeri. En els minuts que ha tingut ha respost molt bé. Comptem amb ell. Ha de millorar, és clar, sobretot en la construcció des del darrere, el control de la pilota… Pot i ha de millorar. Estic molt content amb ell, llàstima que s’hagi lesionat”.

Griezmann, enfadat amb el gol: “Si guanyes un partit, l’ambient del vestidor ho nota. Després de perdre contra el Madrid estàvem tristos. L’altre dia ens va agradar guanyar i fer-ho com ho vam fer. Sobre Antoine no tinc cap queixa, s’ho deixa tot sobre la gespa. Tant de bo que l’acompanyi la sort, ho està fent bé. Si marca, tots estarem més tranquils”.

Més preguntes sobre Ansu Fati i Pedri: “Als jugadors joves sempre els dic el mateix: que gaudeixin el moment. No és normal que dos futbolistes de 17 anys estiguin jugant al màxim nivell, al Barça. Jo vaig debutar amb la mateixa edat, però al Groningen. Han de ser humils i treballar molt, una carrera és molt llarga. Han d’entrenar cada dia per millorar. Són molt bona gent i saben perfectament què han de fer. Nosaltres els hem d’ajudar i hem de gaudir-los al costat de jugadors com Messi o Busquets”.

Dest, Roberto i la lluita pel lateral dret: “Estic molt content amb el fitxatge de Sergiño Dest. És molt jove, també. S’ha d’adaptar al joc del Barça, però contra el Madrid ja va demostrar la seva qualitat. Va jugar molt bé. La competència amb Sergi Roberto, que també va fer un bon partit a Torí, serà molt sana i bona per a l’equip”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa