Món Esport
La jutgessa del ‘Barçagate’ troba indicis de delicte i prorroga la investigació
  • CA

Més problemes per a Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva. Segons ha informat La Vanguardia, la jutgessa del Barçagate ha trobat indicis de delicte en la contractació, per part del club blaugrana, d’un conglomerat d’empreses per al monitoratge de les xarxes socials. Per aquest motiu, Alejandra Gil, jutgessa d’instrucció 13 de Barcelona, ha decidit prorrogar el secret de la investigació per “evitar perjudicar les possibles línies d’investigació derivades per a la comprovació dels fets presumptament delictius”.

Sempre tenint en compte la informació del mitjà de comunicació en qüestió, que cita una interlocutòria de la jutgessa, és necessari que la investigació se segueixi realitzant de forma secreta per evitar qualsevol risc de desaparició de proves essencials, sobretot tenint en compte que encara hi ha documentació que s’ha d’entregar i revisar. Encara que l’auditoria que el Barça va encarregar a PricewaterhouseCoopers va concloure que la contractació d’I3 Ventures no va anar acompanyada de corrupció ni d’un sobrepagament, la denúncia de Dignitat Blaugrana per “presumpte delicte d’administració deslleial i/o corrupció entre particulars comès per algun membre de la directiva del Barça” manté obert el cas, ara en mans de la justícia.

De fet, La Vanguardia assegura que no es pot descartar que Bartomeu, Jaume Masferrer –exresponsable de l’àrea de presidència i encarregat principal de contractar I3 Ventures– i algun altre directiu que segons la Unitat Central de Blanqueig de Capitals i Delictes Econòmics dels Mossos d’Esquadra hauria pogut cometre administració deslleial, així com el responsable del conglomerat amb experiències de desprestigi a diversos països, Carlos Ibáñez, siguin citats a declarar en qualitat d’investigats per donar explicacions sobre el cas.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa