La justícia europea demana que es revisi si el Barça rep privilegis fiscals

El Tribunal General de la Unió Europea va anul·lar la decisió de la Comissió Europea que declarava il·legal l'ajuda d'Espanya al club blaugrana, el Madrid, l’Athletic i l’Osasuna

L’Advocat General del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha demanat que es revisi si el Barça, l’Osasuna, l’Athletic Club i el Reial Madrid reben privilegis fiscals respecte a la resta de clubs esportius a Espanya. El Tribunal General de la UE, primera instància a Luxemburg, va anul·lar la decisió de la Comissió Europea que declarava il·legal l’ajuda d’Espanya a aquests clubs en forma de règims fiscals més favorables. El TJUE està revisant ara aquesta sentència i, com a pas previ, l’Advocat General ha publicat aquest dijous la seva opinió no vinculant que aposta per retornar el cas al TGUE perquè creu que no va valorar correctament la investigació de la CE.

Quan es va obligar els clubs esportius a convertir-se en societats anònimes als anys 90, el Barça, l’Osasuna, l’Athletic i el Reial Madrid va aprofitar una escletxa legal per continuar exercint com a entitats sense ànim de lucre i, per tant, poder gaudir d’un impost de societats més favorable que la resta. La Comissió Europea creu que això és una ajuda d’estat il·legal. Tanmateix, el TGUE va rebatre a la CE argumentant que no havia examinat suficientment si la deducció fiscal pel traspàs de jugadors més favorable per a les Societats Anònimes compensa el privilegi dels quatre clubs en l’impost de societats.

Al seu torn, l’Advocat General creu que el TGUE no va analitzar correctament si la CE tenia l’obligació de considerar tots dos règims fiscals conjuntament per decidir sobre les ajudes d’estat il·legals. Per tant, el lletrat creu que el TJUE hauria de retornar el cas al TGUE.

Més informació

Comentaris

    Pol Octubre 15, 2020 12:05 pm
    Pel be de tothom que el FCBarcelona passi a ésser senzillament un club esportiu, en comptes d'aquesta entitat bufada que solament poden dirigir "milionaris". Ésser més que un club" ja no té cap sentit i encara en tindrà menys a la República catalana, per això és millor que aprofiti ara per anar-se adaptant a la nova situació política del nostre país.

Nou comentari