Món Esport
Les eleccions del Barça se celebraran “al voltant de les festes de Nadal”
  • CA

El president de la junta gestora del Barça, Carles Tusquets, ha anunciat aquest dilluns que la comissió encarregada de dirigir el club blaugrana després de la dimissió de Josep Maria Bartomeu ha acordat, en la seva primera reunió, la celebració de les eleccions al Camp Nou “en el termini més curt possible sempre que les condicions sanitàries ho permetin”. La intenció, sempre que el Govern ho autoritzi i l’evolució de la pandèmia del coronavirus no ho impedeixi, és que els comicis es realitzin “al voltant de les festes de Nadal”. La situació, no obstant això, no es pot considerar definitiva, ja que “en aquests moments és impossible saber què passarà”.

Tusquets ha informat que “hem creat un grup de treball que des d’avui mateix estudiarà i proposarà un pla i un calendari perquè el procés es faci amb les màximes garanties de participació i seguretat sanitària”. El president en funcions del Barça ha deixat clar que és impossible preveure com evolucionarà la pandèmia, però sí que ha remarcat que “posarem tots els mecanismes possibles per garantir la màxima participació”. “Volem organitzar unes eleccions a l’altura d’aquest club. Els socis han de poder votar amb les màximes garanties. L’objectiu principal que tenim és que el nou president estigui avalat per tants suports com sigui possible. Això permetrà que comenci amb força”, ha justificat.

La comissió gestora no té cap mena d’intenció d’autoritzar el vot electrònic de cara a les eleccions a la presidència del Barça, ja que “els estatuts no ho permeten”. “Si podem fer la votació en diverses seus, ho farem. Si podem incrementar el vot per correu tradicional, també. El club farà tot el que pugui amb l’únic objectiu d’aconseguir més i més participació”, ha insistit un Tusquets que també ha afirmat que el grup de treball que ha estat confeccionat aquest dilluns, integrat per membres de la comissió de disciplina i de la de transparència, “haurà d’interactuar amb la Generalitat de Catalunya”. “Serà molt difícil organitzar una jornada electoral el mes de desembre, sincerament. Posarem tots els mecanismes, però no podrem fer miracles”, ha sentenciat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa