Món Esport
La junta de Bartomeu podria plegar aquest dilluns
  • CA

Moviment estratègic de Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva. Davant la negativa de la Generalitat de Catalunya d’ajornar al vot de censura als dies 15 i 16 de novembre, el Barça ha enviat aquest diumenge un nou protocol per celebrar al referèndum amb només una seu, quan una de les peticions del Govern per contenir el coronavirus era que el vot es descentralitzés tant com fos possible. El club blaugrana ha enviat la pilota a la teulada de l’executiu: serà ell qui decideixi, i demà dilluns –ja que la moció de censura s’ha de convocar amb cinc dies d’antelació com a mínim–, si el cap de setmana vinent hi ha urnes o no al Camp Nou.

Segons han avançat Mundo Deportivo i SPORT, la decisió serà molt més transcendental. Si la Generalitat dona llum verda a la celebració del vot de censura els dies 1 i 2 de novembre, tal com estava previst inicialment, i aprova el protocol presentat pel Barça, la junta directiva de Josep Maria Bartomeu podria presentar la seva dimissió aquest mateix dilluns, després d’una reunió prevista per a les 13.00 hores. Per aquest motiu, es tractarà d’una de les trobades més importants de la història recent de l’entitat culer. El president blaugrana i el seu equip hauran de decidir, sempre que el Govern consideri que la celebració d’un referèndum s’adapta a les restriccions imposades per frenar la propagació de la pandèmia, si posar la seva continuïtat en mans dels socis la seva continuïtat o posar punt final al mandat que va sortir guanyador dels comicis del 2015.

Fonts de l’oposició han considerat a El Món que és molt probable que Bartomeu faci un pas al costat abans d’assumir el risc de ser el primer president de la història del Barça a ser vetat per la massa social. Segons ha pogut saber aquest diari, alguns precandidats a les pròximes eleccions tenen força clar que, encara que el Govern decideixi ajornar la moció, la dimissió de l’actual directiva s’acabarà produint abans de celebrar el referèndum en qüestió. Les pròximes hores, sigui com sigui, seran determinants.

Caldrà veure, doncs, quina és la resposta de la Generalitat al document amb què el Barça ha presentat un nou protocol de vot de censura. Gerard Figueres, Secretari General de l’Esport de la Generalitat, ha considerat a Catalunya Ràdio que el nou estat d’alarma no hauria d’impedir cap mena de jornada democràtica al Camp Nou. En cas que la directiva de Bartomeu dimitís, una junta gestora es faria càrrec del club durant una etapa breu, la qual acabaria amb unes eleccions a la presidència blaugrana que se celebrarien entre 40 i 90 dies després. Així, els promotors de la moció censura, que faran una roda de premsa aquest mateix dilluns per analitzar la situació, aconseguirien el seu objectiu sense haver de passar per les urnes.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a octubre 26, 2020 | 09:35
    Ramon octubre 26, 2020 | 09:35
    Jo al Messi només li faig dues crítiques: 1. Que no parli català; 2. Que no ens lliurés d'aquesta junta l'any del segon triplet, una paraula seva ens hauria salvat.
  2. Icona del comentari de: Ramon a octubre 26, 2020 | 09:55
    Ramon octubre 26, 2020 | 09:55
    GOOOL DE ZALAYETAAAA!!! GAME OVER, NUÑISTES!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa