Món Esport
Dos jugadors del Barça, entre els finalistes al Golden Boy
  • CA

Ansu Fati i Sergiño Dest són els dos jugadors del Barça que es troben a la llista de candidats al Golden Boy, el guardó que entrega anualment el mitjà italià Tuttosport per premiar el millor futbolista de menys de 21 anys. La perla de la Masia i l’últim fitxatge del club blaugrana són dos dels 20 finalistes d’un premi que s’entregarà a finals del 2020 i al qual també opten els madridistes Vínicis Jr i Rodrygo Goes i el valencià Ferran Torres, actualment al Manchester City.

La resta de nominats finals són Mitchel Bakker (PSG), Eduardo Camavinga (Rennes), Jonathan David (Lille), Alphonso Davies (Bayern), Fabio Silva (Wolverhampton), Phil Foden (Manchester City), Ryan Gravenberch (Ajax), Mason Greenwood (Manchester United) Erling Haaland (Borussia Dortmund), Callum Hudson-Odoi (Chelsea), Dejan Kulusevski (Juventus), Bukayo Saka (Arsenal), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Dominik Szoboszlai (Red Bull Salzburg) i Sandro Tonali (Milan).

El Golden Boy es podria considerar la Pilota d’Or dels jugadors més joves de les competicions europees. Qui el guanya no té assegurat un futur brillant, però marca una tendència molt positiva. Els tres últims anys, per exemple, Joao Félix, Mbappé i De Ligt han estat els vencedors, jugadors que el dia d’avui ja no són promeses sinó que estan consolidats com a grans estrelles del futbol europeu. El premi, que s’entrega des del 2004, només ha guardonat un jugador del Barça en una ocasió. És el cas, ni més ni menys, de Leo Messi, qui el va guanyar el 2005, tot i que Cesc Fàbregas se’l va adjudicar amb l’Arsenal la temporada següent.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa