Món Esport
Unzué recorda la “dificultat afegida” que ha tingut Xavi al Barça

Passat, present i futur. Barça, Barça i Barça. Luis Enrique, Pep Guardiola i Xavi Hernández. Aquest és el cartell que ha aplegat Juan Carlos Unzué en la presentació a l’Hospital de Sant Pau barceloní, del documental que ell mateix protagonitza, Vivir valELA pena. Dirigit per la periodista Mónica Marchante, parla de la malaltia Esclerosi lateral amiotròfica (ELA), i de l’experiència de l’exporter amb la mateixa des que els metges se la van detectar l’estiu de l’any 2020.

Un documental que s’estrenarà dijous a Movistar+, i que compta amb el caliu de tres llegendes del barcelonisme que, d’una manera o d’una altra, han estat presents en la carrera esportiva d’Unzué. I és que Unzué, que va jugar al club català entre l’any 1988 i el 1990, va ser el segon entrenador de Luis Enrique durant la seva etapa a Can Barça, va ser entrenador de porters els dos primers anys de Guardiola i també durant tota l’etapa de Frank Rijkaard. Per tant, també ha tingut sota les seves ordres Xavi Hernández.

Unzué ha tingut sota les seves ordres Xavi i ara veu els partits del terrassenc a la televisió. I preguntat precisament pel nou míster, Unzué reivindica que “Xavi ha tingut una dificultat afegida respecte als entrenadors que l’han precedit, i és que no ha pogut fer pretemporada. A més, els joves que estan sortint són un motiu més que suficient per il·lusionar-se amb un futur prometedor”. Això, abans de recordar “la paciència que es va tenir amb Johan Cruyff. Recordo que els primers dos anys es va parlar molt del seu futur i que si no guanyàvem la final de Copa contra el Madrid a València el farien fora”.

“Imagineu-vos el que ens hauríem perdut”, ha dit, perquè “en aquell temps va posar les bases del seu equip de tots els que vindrien després. Es va tenir la paciència necessària per poder tenir èxit”. Unzué també s’ha referit a un tema tan controversial darrerament com la participació i el rendiment en els partits de futbolistes veterans com Gerard Piqué, Sergio Busquets o Jordi Alba: “Els jugadors experimentats són absolutament imprescindibles. Per exemple, a l’hora de guiar els joves en aquest procés d’aprenentatge i creixement. Ells les han viscut de tots els colors i això per als joves serà molt útil”.

D’altra banda, preguntat per la dolorosa situació que travessa Ansu Fati, el també exentrenador del Girona FC sent que “ha demostrat una maduresa espectacular des que ha arribat al primer equip, tant en els bons moments com en els dolents. Ha passat moments durs però és normal que ara noti que serà més complicat que abans. Jo li recomano que tingui confiança en si mateix. Si ho ha superat una vegada, ho tornarà a superar“.



Més notícies
El Barça farà un homenatge a Unzué al Camp Nou
Notícia: El Barça farà un homenatge a Unzué al Camp Nou
Comparteix
El club vol donar forces al seu exjugador i exentrenador en el pròxim partit davant l'Athletic
Messi i Xavi celebren un gol la temporada 2011/2012 | FC Barcelona
Messi torna a Barcelona i es retroba amb Xavi, Busquets i Jordi Alba
Notícia: Messi torna a Barcelona i es retroba amb Xavi, Busquets i Jordi Alba
Comparteix
Tots quatre han sopat a un restaurant per celebrar l'aniversari de l'entrenador blaugrana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa