Món Esport
José Arnáiz, l’home de moda a Barcelona
  • CA
José Arnáiz celebra un gol contra el Lorca al Miniestadi
José Arnáiz celebra un gol contra el Lorca al Miniestadi | Víctor Salgado – FCB

 

El fantasma de Marco Asensio sempre acompanyarà a Josep Maria Bartomeu fins que deixi de ser president del Barça. “Marco se está cebando conmigo”, va dir Bartomeu als seus companys a la llotja del Santiago Bernabéu durant la Supercopa d’Espanya, tal com va explicar Sique Rodríguez al programa Què t’hi Jugues de la SER a Catalunya. L’esperpèntica gestió del no fitxatge és un dels errors greus de la cúpula blaugrana als darrers temps i el Barça sap que no pot tornar a repetir una errada com aquella.

En part és per això que, al club blaugrana, estan canviant el modus operandi en el filial, conscients que cada cop és més difícil mantenir futbolistes des dels 12 fins als 19 anys al club. S’ha perdut la por a invertir quantitats altes en promeses de futur. L’adéu de Jordi Mboula o d’Éric Garcia demostren aquest canvi en el mercat: cada cop és més difícil fitxar cracs mundials i els equips aposten per joves figures que poden destacar a mig termini.

El Barça B ha fet una aposta arriscada aquesta temporada: José Arnáiz, extrem del Valladolid que ha arribat a Can Barça per 3,5 milions d’euros. “Ens vam avançar a clubs com el Madrid o la Juventus”, explica el seu entrenador al filial, Gerard López, completament a favor de fer aquest tipus d’inversions: “El vam fitxar per aquesta capacitat que té de definir i de ser diferent. Té gol i té futur. És el tipus de jugador que ha de ser al Barça, bé perquè arriba al primer equip o bé perquè pot deixar una contraprestació en forma de traspàs”, explica Gerard.

José Arnáiz és l’home de moda a Barcelona. Un jugador ràpid, traçut i amb potència, tant a l’arrencada com al xut. Ja porta quatre gols aquesta temporada: és el màxim golejador del filial i aixeca del seient els 2.000 aficionats habituals del Miniestadi. José s’entén amb Alenyà i forma un gran tàndem a la banda esquerra amb Marc Cucurella, un lateral a tenir molt en compte. És tant descarat dins del camp com tímid fora d’ell, sec en paraules i clar en les respostes.

Té 22 anys però és una persona amb els peus a la terra. “El veig madur i humil. És pare i té una vida molt ordenada. Parlo amb ell i és conscient de l’aposta que s’ha fet per ell però és conscient que ha de seguir creixent”, explica el seu míster. És un dels jugadors que, per edat (té 22 anys), pot debutar amb el primer equip i tornar a la disciplina del B. No ho pot fer, per exemple, Ruiz de Galarreta, que amb 24 anys, si debuta amb el primer equip, no podria tornar a competir a les categories inferiors.

El Barça ha fet amb Arnáiz una aposta similar a la d’Asensio, conscient que el rendiment del jugador del Madrid és un miracle. Però l’alta inversió comença a donar els seus fruits i la gent ja demana una oportunitat per la seva nova perla. “No he parlat amb Valverde i no vull pensar en el primer equip, vull centrar-me a fer les coses bé aquí”, assegura el jugador baixant la mirada amb gest de timidesa. José Arnáiz, l’home de moda a Barcelona, reclama una oportunitat. Fets i no paraules.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa