Món Esport
Jordi Farré oficialitza la seva candidatura per presidir el Barça
  • CA

Després d’anunciar la seva intenció de presentar-se a les eleccions a la presidència del Barça a finals de maig, Jordi Farré ha oficialitzat la seva candidatura per als comicis, que se celebraran, excepte avançament inesperat, l’estiu del 2021. En una entrevista a RAC1, l’empresari català, que mai no ha amagat que és independentista, ha explicat que tornarà a presentar-se a les eleccions després d’intentar-ho l’estiu del 2015. En aquells comicis, que va guanyar Bartomeu, no va aconseguir superat el tall de les signatures amb la candidatura Som Gent Normal, que es va quedar a menys de 500 firmes de consolidar-se com a proposta electoral.

“Tenim equip, ganes i mitjans, així que ens presentarem a les eleccions amb un projecte que engrescarà la gent. És més difícil aconseguir les signatures que l’aval bancari. Crec que seré president del Barça”, ha declarat Farré, enginyer de professió. Segons el precandidat, el club blaugrana necessita “tranquil·litat institucional” i, en l’àmbit esportiu, pensar en el futur sense Messi: “A Messi encara li queden per aixecar quatre o cinc Champions i espero ser el president amb qui les guanyi. Però hem de començar ara mateix a planificar el Barça del futur. Ens agradaria que majoritàriament estigués format per gent de casa, un 80 per cent, i que l’altre 20 per cent fos talent de fora”.

En relació amb el mandat de Bartomeu, Farré ha opinat que “té llums i ombres”. “Ha estat bé pel que fa als ingressos, però hauria d’haver estat millor en la despesa i la gestió esportiva”, ha reflexionat en una entrevista en què s’ha posicionat a favor d’instaurar el vot electrònic, quelcom que “el 2021 ja estarà permès per llei”, i ha assegura que “jo entenia l’Espai Barça d’una altra manera”. “El Camp Nou necessita una reforma però el que no podem fer és comprometre l’economia del club. Ens hem d’aturar i veure cap a on va el món”, ha valorat.

Encara falta més d’un any perquè els socis del Barça triïn el successor de Josep Maria Bartomeu, però cada vegada es coneixen més detalls sobre les eleccions. Víctor Font ja fa temps que va anunciar la seva precandidatura i altres excandidats com Agustí Benedito –tal com va avançar en exclusiva aquest diari– o Joan Laporta també han deixat clara la seva voluntat de tornar a lluitar per dirigir el club blaugrana. Fa unes setmanes, un altre empresari, Lluís Fernàndez Alà, va confirmar que té la intenció de sumar-se a la cursa electoral per liderar un mandat que serà especialment important tenint en compte la crisi del coronavirus i la situació de l’Espai Barça, paralitzat des de fa temps però encara més des de l’inici de la pandèmia.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa