Món Esport
Jordi Farré impulsa la signatura telemàtica en la moció de censura contra Bartomeu
  • CA

Jordi Farré, precandidat a les eleccions del Barça i un dels impulsors de la moció de censura contra Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva, ha anunciat aquest dilluns la creació d’una plataforma per permetre signatures digitals i aconseguir, quan només falten tres dies perquè s’esgoti el termini de recollida de firmes, les més de 16.000 butlletes necessàries per fer triomfar el vot i posar punt final al mandat de l’actual president blaugrana i precipitar els comicis.

“Creiem que els socis de fora de Catalunya tenen dret a signar. Estem vivint una situació de pandèmia i és molt important que tots els socis que ho vulguin tinguin l’oportunitat de manifestar-se. Ha arribat l’hora de deixar enrere un sistema de recollida de signatures propi del paleolític i de poca qualitat democràtica”, ha declarat el líder de #NouImpulsBarça en roda de premsa. Farré s’ha mostrat confiat en relació amb l’acceptació, per part del club, de les firmes. “La setmana passada la Generalitat va autoritzar la votació electrònica en assemblees de clubs. La Unió Europea també reconeix com a vàlid el sistema de votació electrònic”, ha justificat al respecte.

Tal com ha informat el precandidat, la plataforma –que es pot consultar a través d’aquest enllaç– “compleix els tres requisits que demana el Barça per una signatura: un vot, un número de soci i una fotocòpia de DNI”. “Ja vaig avisar el club que faríem això de les firmes digitals i no hi ha cap possibilitat que ara no les accepti. La plataforma té un sistema de doble validació i no calen ni deu minuts per signar”, ha afegit en relació amb un assumpte polèmic, ja que, en principi, l’entitat culer no comptarà com a vàlides les firmes que es recullin de forma telemàtica perquè els estatuts no ho preveuen.

“Estem molt a prop i pensem que fora de Catalunya es recolliran entre 3.000 i 4.000 signatures més. Molta gent ens ha trucat per poder-nos donar el seu suport d’aquesta forma. Tres despatxos d’advocats diferents que ens han assessorat ens han dit que tenen molt clar que el Barça ha d’acceptar les butlletes digitals. Espero que la directiva estigui a l’altura de les circumstàncies”, ha sentenciat un Jordi Farré que no vol veure com la moció de censura contra Bartomeu que va impulsar després del famós burofax de Leo Messi fracassi.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa