Món Esport
L’altre gran al·licient del Barça contra el Lió, segons Giráldez

Jonatan Giráldez, entrenador del Futbol Club Barcelona, ha donat, en la roda de premsa prèvia a la final de la UEFA Women’s Champions League entre el seu equip i l’Olympique de Lió, el gran al·licient que motiva encara més les seves jugadores. Més enllà del fet d’estar a, almenys, 90 minuts d’aixecar la segona Copa d’Europa consecutiva, Alèxia Putellas i companyia lluitaran per trencar una estadística negativa: la dels enfrontaments contra l’equip francès.

El Lió, rei d’Europa amb set Champions, mai no ha donat opció a les catalanes. El precedent més cèlebre és el de fa tres anys: el de la final entre els mateixos protagonistes, que va acabar amb golejada lionesa (4-1). En aquest sentit, el gallec ha reivindicat que “és una final que arriba en el moment perfecte. Perquè ara mateix tenim l’oportunitat de jugar contra un gran equip, històric, impossible anys enrere per la diferència entre els dos equips, i amb ganes de revenja. Quan perdem volem tornar a jugar contra aquest equip per veure si has millorat. Pel que genera a nivell d’afició serà un dia molt especial i cal gaudir dins de les possibilitats. Amb il·lusió i ambició. Si fem les coses bé tindrem moltes opcions de guanyar”.

A més, ha afegit que “segurament hi ha alguna cosa més en joc que una Champions. Per la història dels dos equips, per això que ha demostrat l’Olympique i per l’evolució del nostre equip. Arriben els dos millors equips d’Europa i els que puguin venir al camp o els que el vegin a casa gaudiran d’un gran espectacle amb dos equips amb grans jugadores”.

El paper que tindrà el migcamp blaugrana a la final

Preguntat pel paper que tindrà el mig del camp de l’equip barcelonista, format per Patri Guijarro, Aitana Bonmatí i Alèxia Putellas, en la final, Giráldez ha recordat que “segurament el mig del camp serà una de les claus, veure si som capaços de dominar el partit amb pilota i possessió, possessions llargues i amb intenció d’atacar moltes vegades. Tenim jugadores amb molt de talent i registres en funció dels espais: Aquestes jugadores ens ajuden a tenir més capacitat associativa, que és una de les nostres claus del joc, però tenim altres recursos. necessitat del partit”.

La temporada d’Aitana Bonmatí

I en especial, sobre Aitana, una de les protagonistes d’aquest senyor Barça, ha valorat que “és una de les jugadores més importants. Ha fet una gran temporada i porta molts anys a un gran nivell. Ens ajuda a fer una bona transició quan lequip pressiona alt. És una jugadora molt intel·ligent que rep entre línies i és molt completa. Del format de la competició amb la fase de grups és fantàstica i permet als equips petits jugar més partits”.

Finalment, recordat per la frase que va dir Johan Cruyff al Barça del Dream Team ara fa 30 anys a la final de la Champions de Wembley, l’any 1992 i contra la Sampdoria, de “sortiu i gaudiu”, i qüestionat per si dirà quelcom semblant a les seves dones, Giráldez ha advertit que “no et diré exactament el que tinc pensat dir a les jugadores, t’ho diré després del partit segons com vagi”, tot revelant que “hi ha matisos a nivell mental i motivacional que ens poden ajudar recordant els precedents. Pel perfil de les jugadores i el staff tenim una característica unànime que ens agrada guanyar i odiem perdre.La història ens diu que no els hem guanyat mai i és motiu suficient de pes per afrontar el partit de demà amb la sensació que és una final, un títol molt important però també trencar amb una cosa que històricament no hem estat capaços”.



Més notícies
Alèxia Putellas, jugadora del Barça | UEFA
El cicle que Alèxia Putellas espera tancar a la final de Champions
Notícia: El cicle que Alèxia Putellas espera tancar a la final de Champions
Comparteix
La capitana del Barça, a més, valora l'expectació aixecada amb el partit a Catalunya
Irene Paredes, jugadora del Barça | UEFA
El valor afegit d’Irene Paredes contra l’Olympique de Lió
Notícia: El valor afegit d’Irene Paredes contra l’Olympique de Lió
Comparteix
La defensa del Barça té molta experiència en partits contra les franceses, gràcies al seu passat al PSG
Fridolina Rolfö, jugadora del Barça | @FridolinaRolfo
Rolfö: “Aquesta serà la millor final de la Champions de la història”
Notícia: Rolfö: “Aquesta serà la millor final de la Champions de la història”
Comparteix
La jugadora del Barça, neguitosa per la final de la Champions, revela la manera amb la qual el cos tècnic aconsegueix mantenir motivada la plantilla
Mariona Caldentey, jugadora del Barça | FC Barcelona
El gran perill per al Barça a la final de la Champions, segons Mariona
Notícia: El gran perill per al Barça a la final de la Champions, segons Mariona
Comparteix
La davantera mallorquina, a més, explica en què ha millorat el Barça des del precedent de fa tres anys

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa