Joan Vilà, exdirector de metodologia del Barça: “En el joc no s’estan complint les expectatives”

En una entrevista al diari ‘AS’, Vilà ha defensat l’ADN Barça i s’ha mostrat preocupat per la feina que s’està fent al futbol base

Joan Vilà és segurament una de les persones més importants de la història recent del Barça. Va estar lligat durant 48 anys al club, on va destacar com a director de metodologia. Vilà va formar futbolistes com Xavi i Puyol, entre d’altres, i va ser una persona fonamental a l’hora de crear l’estil i la forma de jugar que va fer famós el club blaugrana en l’època de Guardiola a la banqueta. Un estil, segons ha comentat en una entrevista al diari AS, que es basa en “tenir la pilota com a eix principal. Hi ha dues frases que són essencials del model Barça o l’ADN Barça: la primera és que volem la pilota per gaudir, és a dir, ser creatius i no pensar en el rival, i la segona és que només millorem pensant en el col·lectiu i no en l’individu. En definitiva, has de gaudir jugant, ser humil i aportar el teu talent a l’equip. I a partir d’aquí es desplega el sistema”, ha destacat.

Fa un any que Pep Segura va decidir prescindir de Joan Vilà després de 48 dedicats al club. Ara, treballa en una empresa d’assessorament de futbolistes amb el seu fill. Sobre la temporada passada del club blaugrana, Vilà ha dit que “tot i que els resultats no han estat dolents, el joc sí que ha estat per sota de les expectatives”. En aquest sentit, l’exdirector de metodologia ha afirmat que el que més el preocupa és “la feina que s’està fent al futbol base, ja que és l’essència del model Barça, i últimament no s’està veient reflectit en el primer equip”.

D’altra banda, Vilà ha assegurat que per a ell, Xavi Hernández és “el millor migcampista de la història del club” i l’ha desitjat molta sort en la seva nova etapa com a entrenador, on només l’ha aconsellat que “no deixi mai de ser Xavi: una persona natural, humil i sabia”.

Finalment, no ha tancat la porta a un futur retorn al club com a responsable del futbol formatiu, potser sota les ordres de Víctor Font, candidat a la presidència del Barça, i que ha certificat que “és una persona preparadíssima per ser President”.

Més informació

Nou comentari