Joan Vilà, exdirector de metodologia del Barça: “Vaig marxar perquè el club ja no respecta el model”

"Hi va haver discrepàncies amb persones que tenen idees diferents de les meves", ha valorat Vilà en una entrevista a 'Radio MARCA'

Joan Vilà va ser, segurament, una de les persones més importants a l’hora de dibuixar el Barça de Pep Guardiola que no només ho va guanyar tot, sinó que va ser admirat a tot el món. L’exdirector de metodologia va formar alguns futbolistes com Xavi Hernández i Carles Puyol, entre molts d’altres, i va ser una persona fonamental en l’elaboració del manual de l’estil que va marcar les línies a aplicar per desenvolupar una forma de jugar i un perfil de jugadors adaptats a aquesta.

 

El passat estiu, el Barça va prescindir dels seus serveis. En una entrevista a Radio MARCA, Vilà ha assegurat que si no continua al club blaugrana és per culpa “d’una falta de responsabilitat a l’hora de donar continuïtat al model”. L’exresponsable de l’àrea de metodologia del club ha explicat que “hi va haver discrepàncies amb persones que tenen idees diferents de les meves, com Pep Segura“: “Ell té els seus coneixements, jo pensava diferent i el missatge als entrenadors tenia dues vies. A mi el que m’ha agradat sempre és tenir una relació directa amb els jugadors i els entrenadors.

 

“Quan Zubi em va trucar, li vaig fer un plantejament sobre el que pensava sobre l’àrea de metodologia, perquè crec que teníem la responsabilitat de donar continuïtat a un model que ha estat la llum del món. Per a mi era molt important, així com tot el que comporta el que es diu l’ADN Barça, que no hi ha massa gent que conegui a fons, i que contempla tots els valors de veritat que han fet multiplicar la qüestió futbolística i tot el que ha passat en els darrers anys. És una filosofia, un model, una idea. Que ningú dubti que aquest és l’element diferenciador del club”, ha analitzat Vilà en relació a la raó de ser del Barça.

 

Per últim, Vilà també ha denunciat les fugues de talent que pateix la Masia: “Quan el jugador jove veu que se li van obrint portes des de dalt, creix i té l’estímul que pot arribar. El fet que alguns jugadors hagin marxat és per això; perquè aquestes portes no s’obrien. Però el gran problema és que se n’han anat els millors. Jo estava convençut que Èric Garcia seria el segon Puyol, però sentirem a parlar de molts dels que se n’han anat”.

Nou comentari