Món Esport
Joan Laporta anuncia que es presentarà a les eleccions del Barça
  • CA

Era la notícia més esperada per a bona part del barcelonisme en clau institucional. Joan Laporta ha fet oficial aquest divendres que es presentarà a les eleccions del Barça, previstes per al pròxim 24 de gener del 2021. L’expresident blaugrana ha formalitzat la seva precandidatura als comicis del Camp Nou, la qual explicarà davant els mitjans de comunicació el pròxim dilluns 30 de novembre a les 11.00 hores, en un acte que se celebrarà a la Sala Domènech i Montaner del recinte Modernista de Sant Pau.

D’aquesta forma, Laporta tornarà a intentar ocupar el càrrec que va exercir entre el 2003 i el 2010, tal com va fer l’estiu del 2015. En aquelles eleccions, no obstant això, el triplet de Luis Enrique va donar la victòria sense discussió a Josep Maria Bartomeu. Cinc anys després, es continua veient preparat per dirigir el Barça i recuperar el cercle virtuós que va posar en funcionament durant l’etapa al capdavant del club. Aquest dijous, Catalunya Ràdio va revelar alguns dels noms que l’acompanyaran en aquesta nova etapa.

Un precandidat que necessita poques presentacions

Joan Laporta liderarà un projecte que, d’entrada, necessitarà poques presentacions. Durant les set temporades que va dirigir el Barça, va construir el que, amb perspectiva, s’ha considerat un dels millors equips de futbol de la història del club i de l’esport. Va guanyar un Mundial de Clubs, dues Copes d’Europa, una Supercopa d’Europa, quatre Lligues, una Copa del Rei, tres Supercopes d’Espanya i tres Copes Catalunya. A més, en els àmbits econòmic i social l’evolució també va ser significativa: el pressupost de l’entitat va passar de 170 a 405 milions d’euros i la massa social va créixer dels 106.135 als 173.701. Institucionalment, amb ell el Barça va ser més respectat que mai.

Ara, però, Laporta s’haurà de centrar en el present complicat i el futur incert del Barça, cosa que no va poder o saber fer l’estiu del 2015. Els socis culers necessiten una proposta esperançadora que permeti deixar enrere la crisi institucional, econòmica, social i esportiva que travessa actualment el club, i és per això que dipositaran la seva confiança en aquell candidat que estigui a l’altura de les expectatives i que estigui envoltat de la gent més preparada per revertir una solució extremadament delicada.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa